Eigen Soort Eerst – Hermes Sanctorum

29-03-2019

28/03/2019, boekvoorstelling en lezing van Hermes Sanctorum – Bite Back nodigde Hermes Sanctorum uit aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Een 30-tal aanwezigen luisterde aandachtig naar zijn boeiende lezing. Hierin vertelde Hermes Sanctorum ons meer over de wettelijke en technologische oplossingen die dierenleed in de toekomst in onze maatschappij zouden kunnen minimaliseren.

Hermes Sanctorum is Vlaams Volksvertegenwoordiger, bio-ingenieur en doctor in de milieuchemie. Naast milieu- en natuurgerelateerde thema’s, wordt Sanctorum in Vlaanderen beschouwd als politiek boegbeeld voor dierenrechten. Zijn eis om het onverdoofd slachten van dieren te bannen, bracht een wettelijk verbod in Vlaanderen in een stroomversnelling. Het betekende echter ook een breuk met de partijpolitiek.

Na afloop van de lezing was er tijd voor vragen en het aankopen van het boek. Hermes bleef nog lange tijd napraten en filosoferen met de vele aanwezigen. Benieuwd naar meer? Lees zeker ‘Eigen Soort Eerst’ eens.