Een succesvolle screening van The End of Meat in Hasselt

08-04-2019

Een screening van The End of Meat blijkt steeds succesvol te zijn! Onze vertoning op 5 april, in samenwerking met Stad Hasselt, lokte maar liefst 150 kijklustigen, de volledige bezetting van De Nieuwe Zaal.

Gemeenteraadslid van Groen Hasselt, Nele Kelchtermans, gaf een inleiding bij de documentaire. Vervolgens gaf onze eigenste Bite Back activist, Dr. Jo Dirix, wat meer informatie over de gevolgen van vleesconsumptie. Hij besprak kort waarom het beter beter is voor het milieu en de dieren om geen dierlijke producten te gebruiken.

Voor ¨n na de vertoning van de documentaire konden de kijkers vegan lekkers proeven van de Hasseltse vegan zaken PEAS en Lento. Ook de uitbaters van All About Eve waren aanwezig, maar dan als kijker. Naar iAnimal keken een tiental mensen die geroerd werden door de beelden. We kregen heel wat positieve reacties! Veel mensen gaven aan meer vegetarisch of vegan te gaan eten, sommigen gaan zelfs de volledige overstap naar veganisme maken.

Enkele reacties

“The End of Meat doet me bewuster stilstaan bij de keuzes die ik maak en de gevolgen ervan.”

“Deze documentaire had zeker een impact op ons, we gaan meedoen met de vegan challenge.”

“Veel van de informatie wist ik al, maar de grote vooruitgang op vlak van ‘genetische vlees en zuivel’ was volledig nieuw en ook wel super interessant”

“Ik kijk met nog meer compassie naar dieren en overweeg veganist te worden.”

Wil jij je ook laten inspireren door The End of Meat? Op 23 mei wordt de documentaire gescreend in Brugge, in samenwerking met Cin éma Lumi ¨re en EVA Brugge. Ook kun je de DVD nog steeds in onze webwinkel kopen.

Met dank aan VegFund voor de sponsoring!