Een activistendag in het Natuurhulpcentrum

29-01-2020

Voor ons is het belangrijk dat onze activisten zich goed voelen bij Bite Back. We vinden het daarom belangrijk dat we laagdrempelig proberen te werken en dat iedereen zich welkom en thuis voelt bij ons.

E én van de manieren om de groep te versterken is een activistendag. In Limburg is dit ondertussen een begrip. We combineren het liefst het elkaar beter leren kennen met onze liefde voor dieren. Afgelopen zaterdag, 24 januari, kwamen we opnieuw samen. Dit keer in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek (Oudsbergen).

De rondleiding

We kregen uitleg over hun werking door middel van een filmpje en mochten vervolgens deelnemen aan een rondleiding door het centrum. Het Natuurhulpcentrum helpt niet alleen inheemse wilde dieren, ze vangen regelmatig ook exotische dieren op. Deze dieren komen hier bijvoorbeeld terecht via een inbeslagname. De inheemse dieren worden verzorgd tot ze sterk genoeg zijn om weer de natuur in te gaan. Voor de exotische dieren ligt dat wat moeilijker, het NHC zoekt steeds de beste oplossing in het belang van de dieren. Het is echter niet makkelijk om een leeuw terug in de natuur te laten zonder dat hij ooit heeft leren jagen, zonder dat hij ooit echt wild is kunnen zijn. Het beste scenario is dat wilde dieren naar een reservaat of opvang in hun land van herkomst kunnen gaan. Het gebeurt echter ook vaak dat deze dieren geplaatst worden in een dierentuin…

We merkten in het centrum dat er veel moeite gedaan wordt om de dieren verrijking te geven op de beperkte oppervlakte die er is. Het is steeds moeilijk om in te schatten of een dier een voor zichzelf waardevol leven kan leiden in gevangenschap, maar het NHC moet deze inschatting regelmatig maken. We kunnen een initiatief dat wilde dieren probeert te helpen en tegen de jacht is, alleen maar toejuichen.

Verwarmen met een kopje koffie

Na de rondleiding genoten onze activisten van een welverdiende (thee- of) koffieklets. Twee van onze kernvrijwilligers zorgden voor lekkere vegan cake, die dankbaar tot de laatste kruimel werd opgepeuzeld!

Wil jij ook graag deelnemen aan zo’n activistendag? Word dan zeker activist bij Bite Back! Je kunt zelf kiezen of je graag aan straatacties of grote campagnes meedoet. We kunnen ook steeds hulp achter de schermen gebruiken, als dat meer jouw ding is.

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres
Secure and Spam free...