Dom Bontje Verkiezing 2006 van start!

21-11-2006

Bite Back organiseert voor het tweede jaar op rij de Dom Bontje Verkiezing. Domme Bontjes zijn niet weg te slaan uit de Belgische showbizzwereld. Ze hunkeren naar aandacht. De bladen staan er vol mee. Domme Bontjes lopen rond in een vest met bontrandjes van anaal geëlektrocuteerde vossen, een jas van vergaste nertsenvelletjes of een bodywarmer van jonge konijntjes van wie de nek werd gebroken. Moordende Mode. En miljoenen dieren betalen hiervoor de hoogste prijs, namelijk met hun leven. De pronkzucht van de Domme Bontjes wint het helaas van het dierenleed.
Bite Back is minder blij met Domme Bontjes, juist omdat ze een voorbeeldfunctie hebben voor veel mensen. Ze geven – ten onrechte – het signaal dat bont in is. Maar bont is en blijft bij het grote publiek echter ‘not done’.

De eerste editie van Dom Bontje werd vorig jaar gewonnen door model Joke van de Velde. Op de speciale website over bont www.bontvrij.be kan iedereen tot eind december zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete Domme Bontje.

Bij de nieuwe genomineerden zitten dit jaar ook twee mannen: de Belgische modeontwerpers Stijn Helsen en Nicky Vankets. Modellen Kelly Pfaff en Veronique De Kock werden dit

bontvrij.be
Meer over bont op www.bontvrij.be

jaar opnieuw genomineerd. Verder zijn de prinsessen Astrid en Mathilde, model Phaedra Hoste en modeontwerpster Ann Demeulemeester genomineerd. Het publiek kan dit jaar ook nog andere BV’s voordragen als Dom Bontje 2006.

Phaedra Hoste en Veronique De Kock lijken grote kanshebbers te worden. Bite Back verwacht – naar aanleiding van de vele doorgemailde nominaties – dat het een nek aan nek race zal worden tussen deze twee.
De motivatie voor de aangedragen nominaties kan men lezen op www.bontvrij.be 
In januari 2007 zal de winnaar van de Dom Bontje Verkiezing worden bekend gemaakt. De winnaar krijgt dan de ‘Gouden Wildklem’.