Dierenactivisten in ‘vegetarisch Evakostuum’ de straat op

11-04-2006

Antwerpen – De vegetarische actrices Pamela Anderson, Elizabeth Berkley, Traci Bingham en Amanda Holden poseerden al eerder in een outfit van sla en gingen hen voor. Nu was het de beurt aan de zussen Julie (22) en Valerie Meers (19) van dierenrechtenorganisatie Bite Back, de eerste Belgische ‘Lettuce Ladies.’

Onder veel mediabelangstelling en slechts gehuld in wat slablaadjes op de meest strategische plaatsen,  promootten  deze jonge vrouwen de voordelen van vegetarisch eten in het centrum van Antwerpen. Onder een vroeg lentezonnetje wandelden ze vanaf de Teniersplaats via de Leysstraat naar  de Wapper en terug. Ze trachtten voorbijgangers te verleiden tot een vegetarische levenswijze middels borden met de tekst: ‘Zin in een jong, fris blaadje? Eet vegetarisch!’Zelfs een manager van McDonald’s kon de dames niet weerstaan en kwam naar buiten om met hen te poseren. Een andere Bite Back activiste deelde Vegetarische Gidsen uit.

Julie Meers van Bite Back gaat met liefde uit de kleren voor de dieren. ‘Vegetarisch eten is niet alleen goed voor je gezondheid, je toont tevens je mededogen voor de dieren in de vleesindustrie. Vegetarisch eten houdt me fit, gezond en slank,’ aldus Julie Meers.

Meer informatie over het dierenleed in de vleesindustrie vind je hier  

Bite Back promoot niet alleen actief het vegetarisme en het veganisme, maar promoot ook dierproefvrije producten, diervriendelijke kleding en amusement zonder dierenleed.