Dierenactiviste in menselijk vleesbakje

14-10-2017

Mechelen – Dierenrechtenorganisatie Bite Back voerde zaterdag in Mechelen een opzienbarende actie: een activiste lag urenlang in een vleesbakje op de Bruul in Mechelen. Net zoals dode dieren in de winkel was deze “menselijke lap vlees” in cellofaan verpakt, compleet met etiket en barcode.

Rondom het menselijk vleesbakje sensibiliseerden andere vrijwilligers voorbijgangers omtrent veganisme en plantaardige voeding.

Onze vrijwilliger zette haar eigen lichaam in als vergelijkend materiaal om aandacht te vragen voor de miljarden niet-menselijke slachtoffers in de vleesindustrie. In België alleen al sterven er jaarlijks 318 miljoen dieren voor de vleesconsumptie, vissen nog niet eens meegerekend.

Met deze actie wilde Bite Back de consument aansporen de keuze te maken voor diervriendelijke, plantaardige producten. Daarmee kunnen mensen jaarlijks daadwerkelijk de meeste dierenlevens besparen.

Aan de Bite Back infostand konden mensen terecht met hun vragen en hielpen we hen met hun transitie naar een diervriendelijkere voedingswijze.

Talrijke media berichtten over de actie, zoals VTM Nieuws en de regionale zender RTV. Zo bereikte onze boodschap honderdduizenden kijkers thuis.

Klik hier voor meer informatie over onze campagne Nadenken voor je eet bespaart dierenleed.