Dieren Dating Open Asiel Dag en andere recente Bite Back activiteiten

09-10-2011

De laatste weken zijn weer erg druk geweest voor het vrijwilligersteam van Bite Back. Niet alleen met het schrijven en verzendklaar maken van onze ledenbrief, maar ook stonden we met onze informatiestand bij het benefiet voor Sea Shepherd in Booischot bij de Toscanzahoeve, het Feest van de Solidariteit Manifiesta in Bredene, bij de Dieren Dating Open Asiel Dag in het dierenasiel in Genk en liepen mee met de internationale antibontbetoging in Aken.

Er waren vergaderingen bij de PAD van de provincie Limburg, de dierenwelzijnsraad in Herk-de-Stad en de ‘Eerste Optie Adoptie’ campagne. Achter de schermen werk voor de Orka Coalitie, bezochten we de viering in het parlement naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Dierenwelzijnswet en vergaderden in Den Haag mee met het Nederlandse overheidsproject ‘Rechtvaardiging houden van dieren.’

 

Graag belichten we hieronder nog eens het persbericht van de Dieren Dating Open Asiel Dag die een ongelooflijk succes kende op zondag 2 oktober en maken met veel plezier reclame voor de nieuwe campagne ‘Eerste Optie Adoptie’. Bedoeling van de campagne is om adoptie van dieren te stimuleren en aankoop tegen te gaan. Zo maken we een vuist tegen bijvoorbeeld broodfok, en kunnen we de toestroom van asielhonden en -katten beperken. Ook wil de campagne een aantal mythes omtrent dierenasielen en asieldieren de wereld uithelpen.

 

Meer info over de campagne Eerste Optie Adoptie vind je op www.eersteoptieadoptie.be

 

 

 

Dieren Dating Open Asiel Dag 2 oktober 2011

 

Limburg heeft een hart voor asieldieren. Jij toch ook? In de dierenasielen zitten superlieve dieren te wachten op een goede thuis. Jaarlijks komen zo’n 6 000 dieren terecht in de Limburgse dierenasielen. Onbekend is meestal onbemind, maar daar brengt de Dieren Dating Dag verandering in. Dit initiatief heeft als opzet dierenliefhebbers dichter bij de asielen en hun dieren te brengen.
Veel te vaak komen dieren in het asiel terecht omdat hun baasjes hen te impulsief in huis haalden. En dat zorgt helaas voor erg veel dierenleed. Bezint eer je begint! Heb je wel voldoende tijd, ruimte, financiële middelen om hen alles te geven wat nodig is? Werd jouw kat tijdig (voor 6 maand) gesteriliseerd/gecastreerd om ongewenste dieren te vermijden? Of ben jij op zoek naar een hond of kat? Ga zeker eerst een kijkje nemen in het dierenasiel!

 

Wanneer?
Op zondag 2 oktober van 13.00 tot 18.00 u.

 

Waar?
Dierenasiel Genk: www.dierenasielgenk.be
Dierenasiel Sint-Truiden : www.dierenasielsinttruiden.be
Noodasiel Lommel : www.dierenasiel-noordlimburg.be

Wat?
De drie dierenasielen zetten hun deuren open voor het grote publiek. Samen met enkele verenigingen uit de dierenwelzijnssector ontvangen zij de bezoekers en laten ze kennismaken met hun dynamische asielwerking en vele asieldieren.

 

Asieldieren op het podium

 

Tijdens drie d éfil és lopen lieve labradors en vrolijke teckels als echte modellen op de catwalk. Welke hond past het best bij jouw gezin?

 

Vragenparcours (0-99 jaar)

 

Op de drie locaties kun je deelnemen aan een zoektocht doorheen het dierenasiel. Maak kans op een verblijf voor twee personen in een hotel naar keuze, samen met je hond(en)! Prijsuitreiking in elk asiel op het einde van de dag.

 

Tekenwedstrijd (0 – 7 jaar)

 

Thema: Mijn huisdier. Breng je tekening op 2 oktober mee naar é én van de deelnemende dierenasielen en ontvang een leuke attentie.

 

Verhalenwedstrijd (8 -15 jaar)

 

“Waarom hou ik van mijn huisdier? Heb jij een leuk verhaal te vertellen? Schrijf het neer (max. 1 blz.) en breng het mee naar de Open Asiel Dag. Je ontvangt een leuke attentie. De beste auteurs krijgen de kans om als dierenverzorger in een dierenasiel aan de slag te gaan!

 

Workshops

 

Kunnen honden praten? Neen, dat kan niet! Of toch? Tijdens de workshop “Veilig begroeten van vreemde honden” tonen we hoe Max ons vertelt of en hoe hij graag geknuffeld wordt … én wat hij helemaal niet zo leuk vindt.

 

Programma

 

13.00 u.:  Deuren open
14.00 u.:  Asielhonden op het podium deel I
14.30 u.:  Kick-off Eerste Optie Adoptie
15.00 u.:  Asielhonden op het podium deel II
16.00 u.:  Asielhonden op het podium deel III
17.30 u.:  Prijsuitreiking van het zoektocht: per dierenasiel wordt een hotelovernachting voor twee personen met hond(en) uitgereikt.

 

Dit is een inititatief van de provincie Limburg i.s.m. de provinciale adviesraad dierenwelzijn.

 

Deelnemende dierenverenigingen

 

Dierenasiel Genk ontvangt je samen met vzw Bite Back en vzw Poezenopvang Cat Shelter Limburg

 

Dierenasiel Sint-Truiden ontvangt je samen met vzw Natuurhulpcentrum en Gaia

 

Noodasiel Lommel ontvangt je samen met vzw Het vogel-en zoogdierenopvangcentrum en vzw Bello