Delicious Dogs in Gent

17-03-2018

Zaterdagnamiddag 17 maart was het promoteam van Delicious Dogs in Gent en konden Vlaamse consumenten proeven van hondenvlees. Op de Gentse Korenmarkt bood vleesproducent Delicious Dogs gratis proevertjes aan: bordercollieworst en poedelpat é, geproduceerd van diervriendelijk gefokte honden met vrije uitloop.

Ook benieuwd naar reacties van het publiek?

Deze actie is een campagne van dierenrechtenorganisatie Bite Back met als doel consumenten te laten nadenken over het eten van vlees. Activisten doen zich voor als verkopers van hondenvlees en gaan gesprekken aan met het publiek. De worstjes en pat é zijn in werkelijkheid volledig plantaardig. Bite Back wil met deze actie het publiek bewust maken dat veedieren zoals kippen en varkens net zoals honden unieke individuen zijn met eigen gedachten en gevoelens.

Stijn Bruers: “De voorbijgangers zijn moreel verontwaardigd bij het eten van hondenvlees. Maar het maken van een onderscheid tussen honden en varkens is onverantwoorde willekeur. Welke goede reden hebben we om varkens en honden zo verschillend te behandelen? Niemand – geen hond, kip of varken – vindt het leuk om opgesloten en geslacht te worden.”

Met deze hondenvleesactie tracht Bite Back de verkoopspraatjes van de vleessector te doorprikken. Bruers: “Zelfs als honden een vrije uitloop hebben, biologisch hondenvoer krijgen en humaan geslacht worden, dan nog zijn we tegen het eten van honden. ‘Vrije uitloop’ en ‘humane slacht’ zijn holle woorden, ook als het gaat om varkens en kippen.”

Klik hier voor meer informatie over onze campagne Nadenken voor je eet, bespaart dierenleed.