De lekkerste vegan burger recepten voor vegan burger day

28-05-2021

Vandaag is het internationale hamburgerdag. Wij eten uiteraard geen burgers van dieren, maar zijn altijd te vinden voor een heerlijke vegan burger. Daarom kiezen wij voor vegan burger day! Tegenwoordig kun je in elke supermarkt makkelijk een smakelijke burger vinden. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. De voordelen? Vaak heb je de ingrediënten al in huis, je probeert iets nieuws uit, je kiest zelf welke smaken erin gaan én het is gezond. Vegan burgers zijn bovendien beter voor de dieren (duh), het klimaat en jezelf.

Wij verzamelden onze favoriete vegan burger recepten voor deze vegan burger day. Ga je mee aan de slag?

 

Mexicaanse zwarte bonenburgers – Vegetus

Gekruid met komijn en paprika wordt deze burger een waar smaakbommetje. Bonenburgers vallen soms wat sneller uit elkaar, maar door de toevoeging van tarwegluten heb je daar geen last mee. Als extraatje krijg je bij dit recept trouwens nog de Italiaanse linzen-olijvenburgers van Martine! 

 

Italiaanse kikkererwtenburger – De Groene Keuken

Pizza in een burger, zo ziet dit er een beetje uit. Heerlijke Italiaanse kruiden in een krokant korstje en een zachte binnenkant. Wij zouden er nog een stuk lekkere vegan kaas aan toevoegen, om het geheel compleet te maken.

vegan Italiaanse kikkererwtenburgers

Tempehburgers – EVA vzw

Liefhebbers van tempeh en lang kokkerellen zitten goed bij deze burger. Je bent er wat tijd aan kwijt, maar dit zijn wel top notch burgers. Een uniek spel van smaken. Van deze burgers ga je genieten. 

 

Witte bonenburgers – VeganChallenge

Wil je het liever heel eenvoudig? Dan zijn deze witte bonenburgers wat voor jou. Makkelijk te vinden ingrediënten en simpel om te maken.

 

Vegaburger – Wat eet je dan wel?

Volgens Suzanne é én van de lekkerste vegan burgers die ze al at. Niet te ingewikkeld en een heerlijk rooksmaakje. Dat lijkt ons ook de moeite waard om te proberen.

 

Zin in burgers gekregen? Wij ook! Laat ons weten voor welk recept je koos en tag ons @bitebackorg en de bedenker van het recept in je social media posts.
Laat het smaken!