De eerste actie voor de sluiting van het dolfinarium in 2020

30-01-2020

Elke laatste zondag van de maand voert Bite Back actie voor de sluiting van dolfinarium Brugge. Afgelopen zondag ging onze eerste actie voor de sluiting van het dolfinarium van 2020 door. Dolfijnen horen niet gevangen te zitten in een beperkte oppervlakte, waar ze nauwelijks natuurlijk gedrag kunnen stellen.

We voeren actie door middel van een statische actie met informatieve banners. Twee van onze ervaren outreachers geven informatie aan de bezoekers over het leven van dolfijnen. Zo bereiken we mensen die vaak niet stilstaan bij de realiteit van een dolfijnenleven in een dolfinarium.

Het leven van dolfijnen

Het sociale gedrag van dolfijnen wordt volledig verstoord in een dolfinarium, ze worden weggerukt uit hun sociale omgeving om bij vreemden te worden gedumpt. In de oceaan zwemmen ze zo’n 100 kilometer per dag, duiken en jagen. In een dolfinarium zitten ze in een klein bassin en krijgen ze dode vis. Elke maand informeren we de bezoekers over deze wantoestanden en vragen we voor de sluiting van het dolfinarium.

Ben jij er volgende keer bij?

Zondag 26 januari lieten heel wat mensen zien dat ze het niet eens zijn met het dolfinarium. We vragen op een geweldloze manier de sluiting van dit watercircus. Doe jij volgende keer ook mee? Laat het weten op ons facebookevent!

Woon je in Nederland? Ook hier voeren we actie tegen het Dolfinarium in Harderwijk. Op zaterdag 22 februari is onze eerstvolgende actie.

Wil je graag meer info over Vermaak Zonder Dieren? Lees hier meer.

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres
Secure and Spam free...