De 5 leukste podcasts over dierenrechten en veganisme

24-03-2020

Vandaag geven we je de 5 leukste podcasts over dierenrechten en veganisme, sommigen in een total liberation-jasje.

Nu we allemaal aan huis gekluisterd zijn, is het voor sommige mensen wat moeilijker om zich bezig te houden. Je kunt ervoor kiezen om een hele dag Netflix te kijken of YouTube afschuimen naar leuke filmpjes, of eindelijk eens beginnen aan de boeken die je al een tijdje zitten aan te staren. Je kunt zelfs ongestoord aan de lenteschoonmaak beginnen en ondertussen je favoriete muziek opzetten. Maar je kunt ook gewoon een podcast luisteren. Handig om even al de rest te vergeten. En ondertussen kun je zelfs iets anders doen, zoals in de tuin werken of gaan wandelen (en je afstand houden).

Als je niet zo bekend bent met het beluisteren van podcasts, sturen we je graag door naar de how-to van vrt nws. Ook zonder smartphone kun je makkelijk podcasts beluisteren, via bijvoorbeeld Spotify of Anchor.

1. Our Hen House

Our Hen House moet wel bovenaan dit lijstje, het is é én van de oudste en ondertussen meest professionele podcasts over dierenrechten. Jasmin en Mariann kunnen het na al die jaren nog steeds boeiend houden. Ze nodigen steeds interessante gasten uit, die over een variëteit aan onderwerp komen spreken, dit kan gaan van veganic tuinieren tot racisme of hoe kippen communiceren.

2. Let’s Rage Together

Deze podcast heeft total liberation als hoofdonderwerp. Ze hebben het reeds gehad over o.a. The Animal People en over white privilege, maar bespraken ook de vraag of alle dierenrechtenactivisten het waard zijn om te steunen.

3. The Bearded Vegans

Andy en Paul houden diepe conversaties over de vaak grijze zones van veganisme. Ze proberen het te hebben over het creëren van een sterkere, effectievere en inclusievere dierenrechtenbeweging.

4. Beyond Species

Tofu Steve heeft het over speciësisme, veganisme en activisme. De afleveringen gaan o.a. over microsanctuaries, het zorgen voor wilde dieren en activisme op kleine schaal.

5. Les Carenc és

Een Franstalige podcast over dierenrechten. Ze bespreken onderwerpen van (het gevaar van) detoxen tot walvisachtigen en de visserij. Van de meeste podcasts zijn ook transcripties beschikbaar, als je liever leest.

Extra 1 : Op iROAR – The Animals Podcasting Network, vind je nog andere podcasts over dieren, dierenrechten en veganisme.

Extra 2 : The Bitchy Shitshow begon als Vegan Warrior Princesses Attack, maar veranderde recent van naam. Het is een podcast die queer, links en radicaal is.

 

Veel luisterplezier!

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres
Secure and Spam free...