Boudewijn Seapark houdt 6 dolfijnen levenslang onschuldig vast

26-10-2013

Brugge, 26 oktober 2013 – Op 26 oktober demonstreerde Bite Back samen met meer dan 60 (!) activisten met grote spandoeken aan de ingang van het dolfinarium Boudewijn Seapark in Brugge. Dit gebeurde onder ruime mediabelangstelling. We vroegen aan de bezoekers van het dolfinarium om hun ogen niet te sluiten voor het ellendige bestaan dat de dieren er leiden. Deze intelligente zeezoogdieren horen niet gebruikt te worden voor het vermaak van de mens en levenslang opgesloten te zitten in dit ‘circus’ met wilde dieren.

Bite Back is van mening dat de intelligente en hypersociale dolfijnen uit het Boudewijn Seapark beter verdienen dan de krappe baden waarin ze nu worden gedwongen op te treden voor het publiek, onder de schelle klanken van muziek en het lawaai vanaf de tribunes.

Beachie, Puck, Roxanne, Yotta, Ocean en Indy, de zogenaamde ‘Brugse 6’, zitten samen al meer dan 100 jaar onschuldig gevangen in een dolfinarium. Roxanne en Puck, die al 25 jaren lang uitzichtloos opgesloten zitten in het Boudewijn Seapark, zijn in vrijheid geboren, zoals ook Beachie, die als mannelijke verwekker gehouden wordt. Yotta, Ocean en Indy kenden het onfortuinlijke lot geboren te worden in een betonnen kerker gevuld met gechloreerd water. Een realiteit die schuilgaat achter de tragische ‘glimlach’ van de dolfijnen. De africhting en levensomstandigheden van de dolfijnen maken hen kapot: een dolfijn in gevangenschap leidt aan huidziekten en stress, wordt gek en dit leidt tot zelfverminking en onnatuurlijke gedragingen.
Bite Back pleit dan ook voor de sluiting van het dolfinarium Boudewijn Seapark in Brugge. Op onze website www.voorvermaakzonderdieren.org kan je onze petitie tekenen voor de sluiting van Boudewijn Seapark en het Dolfinarium in Harderwijk.Actie Boudewijn Seapark

Actie Boudewijn Seapark

Actie Boudewijn Seapark

Actie Boudewijn Seapark