Bontsnobs in Knokke

08-12-2012

Knokke, 8 december 2012 – Met deze temperaturen komen de bontjassen weer uit de kast. Vier activisten van dierenrechtenorganisatie Bite Back hebben in opvallende blonde pruik, bontjas, compleet in ordinaire outfit en foute make-up in de meest chique straten van Knokke – o.a. Lippenslaan, Zoutelaan, Kustlaan en het Van Bunnenplein-, als Domme Bontjes actie gevoerd tegen het dragen en verkopen van bont. Domme Bontjes voelen zich als een magneet aangetrokken tot steden als Knokke, berucht om de vele flanerende bontdragers in het Zoute. De Domme Bontjes flaneerden door bovengenoemde straten en benaderden zowel bontdragers als bontverkopende winkels om hen te informeren over de wreedheden van de bontindustrie.

Bite Back ontving vele bontmeldingen uit Knokke van verontruste burgers. Het werd dan ook de hoogste tijd om onze Domme Bontjes eens naar Knokke te sturen. Tegenwoordig is bont weer helemaal terug in de mode, vooral verwerkt in accessoires en in bontkragen. Dit soort antibontacties blijven nodig om het publiek wakker te schudden en onverschillige bontdragers ‘een geweten te schoppen.’ Bite Back heeft zich altijd krachtig uitgesproken voor de dieren in de bontindustrie en deed dat zaterdag 8 december in Knokke opnieuw.

Wereldwijd worden er elk jaar opnieuw meer dan 100 miljoen dieren gedood in de bontsector. Dieren zoals konijnen, nertsen, vossen en wasbeerhonden leiden een kort en ellendig leven in krappe, draadgazen kooien op speciale bontfokkerijen waar ze na een aantal maanden vergast of anaal geëlektrocuteerd worden. Daarnaast worden er ook dieren zoals wasberen, coyotes, bevers en vossen met klemmen in het wild gevangen. Veel bont komt tegenwoordig goedkoop uit China waar men het niet zo nauw neemt met dierenwelzijn. Dieren worden daar ook wel levend gevild voor hun bont.

Bite Back anti-bont actie Knokke

Bite Back anti-bont actie Knokke

Bite Back anti-bont actie Knokke