Bite Backers in actie voor de circusdieren in Brussel

04-12-2005

Vandaag hebben in totaal 22 Bite Back activisten opnieuw actie gevoerd voor de circusdieren die levenslang krijgen. De Bite Back circusmascotte Leo de Leeuw gaf een circusdirecteur een verdiend pak rammel voor de poorten van Het Groot Russisch Staatscircus aan Tour & Taxis in Brussel. Andere activisten uitten met spandoeken, olifantenmaskers, borden en megafoon hun boosheid en afschuw over de mishandeling van de olifanten en andere circusdieren.

Ook het beruchte Italiaanse circus Il Florilegio kreeg luidruchtig bezoek van de Bite Backers. In verschillende talen werd het circus duidelijk gemaakt dat de dierenbeulerij achter de schermen wel degelijk opgemerkt wordt en dat er steeds meer proteststemmen rijzen tegen het uitbuiten van dieren in het circus. Als afsluiter wensten we Il Florilegio en de eigenaars van het circus, de  familie Togni, nog een welgemeend arriverdeci en een Go Home!

Beide circussen bevonden zich op een drukke locatie: honderden voorbijgangers zagen en hoorden onze stemmen voor de weerloze circusdieren!

Lees zeker ook de eerdere berichtgeving over Il Florilegio en Het Groot Russisch Staatscircus.

Meer informatie over de circuscampagne van Bite Back vind je op www.biteback.be/circus