Bite Back voert opnieuw (met succes!) actie tegen verkoop van bont bij Street One

10-09-2005

Antwerpen – In het kader van de bontvrije bedrijvencampagne van dierenrechtenorganisatie Bite Back hebben 22 activisten – de jongste activiste was de 4-jarige Myrthe – op zaterdagmiddag 10 september met spandoeken en verkleed als konijn en vos – die bloederige foto’s van gevilde pelsdieren toonden – zich in de drukke winkelstraat De Meir in Antwerpen naast de ingang van de winkel Street One opgesteld. Dit deden ze om het winkelend publiek voor te lichten over de wreedheid van de bontindustrie en het bontbeleid van het internationale kledingbedrijf Street One. Vorige week voerde Bite Back actie bij het filiaal van Street One in Hasselt. Als direct resultaat van onze actie verwijderde het Hasseltse filiaal alle bontaccessoires uit de rekken.

Na een uur actie voeren werd Marianne Huiberts van Bite Back in de winkel van Street One uitgenodigd voor een gesprek met de Antwerpse filiaalhoudster. Na telefonisch overleg met de Belgische directie van Street One kondigde de Belgische directie aan het bont uit alle Belgische filialen te zullen verwijderen. De directie zegde toe aanstaande maandag Bite Back een schriftelijke bevestiging hiervan te sturen. Na deze toezegging werd besloten de actie te beëindigen. In afwachting van de schriftelijke toezegging is de campagne tegen het bontbeleid van Street One tijdelijk opgeschort.

Een goede week voor onze antibontcampagne, want afgelopen week gaf het internationale kledingbedrijf Vero Moda aan Bite Back door een strikt bontvrij beleid te voeren en wenste ons veel succes in onze strijd voor de pelsdieren. Vero Moda heeft internationaal meer dan 1.300 winkels. Een dikke proficiat voor Vero Moda! Bite Back zal hen met plezier toevoegen aan onze bontvrije bedrijvenlijst.