Bite Back voert actie bij incheckbalie Air France in Brussel

22-03-2006

Brussel – Air France ligt opnieuw onder vuur bij dierenrechtenactivisten. Onlangs bracht een medewerker van Air France Frankrijk naar buiten dat Air France wekelijks proefhonden vervoert naar de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. De anonieme bron binnen Air France heeft zijn verhaal bevestigd tegenover de Franse media.

Iedere woensdag levert Air France tussen de 50 en 80 proefhonden af aan dierenhandelaren in Parijs. Het zou voornamelijk gaan om jonge labradors en beagles. Deze dieren worden door dierenhandelaren doorverkocht aan dierenlaboratoria waar ze zullen worden gebruikt en gedood in dierproeven. Het internationale vervoer van proefdieren is in handen van een aantal luchtvaartmaatschappijen zoals Aeroflot, El AL, Japan Airlines en Air France-KLM. Air France vervoert heel veel proefdieren. Alleen al vanuit Mauritius vervoeren zij jaarlijks duizenden proefapen.

Bite Back actie in Brussel

Activisten van dierenrechtenorganisatie Bite Back voerden op woensdag 22 maart actie bij de incheckbalie en het kantoor van Air France op station Zuid in Brussel. Bij deze incheckbalie kunnen passagiers die met de TGV naar de Parijse luchthaven reizen, en die vervolgens met Air France verder reizen, hun bagage afleveren.

Een activist verkleed als Beagle meldde zich aan de Air France-incheckbalie en eiste dat ‘de Transporten van de Dood’ onmiddellijk moeten stoppen. De Beagle kreeg steun van andere activisten die actieborden aan de balie ophielden en zo passagiers en het Air France personeel op de hoogte brachten van de Air France handel in proefdieren. Op de foto’s is te zien hoe de security onze Beagle de deur wees. De Air France manager verwittigde de politie. Echter, tot grote teleurstelling van Air France én de security, mochten we van de politie onze actie voortzetten.

De beruchte Amerikaanse proefdierenfokkerij Marshall Farms levert proefdieren af voor transport aan Air France.

Meer informatie over de wantoestanden in dit bedrijf vind je hier.