Bite Back voert actie bij de Namibische ambassade in Brussel

15-03-2011

Brussel – De Namibische zeehonden de schuld geven van hun eigen nefaste visbeleid (‘de zeehonden eten alle vis op’…). Ontkennen dat de Namibische zeehonden onder Cites-wetgeving vallen. De zeehondenjacht zou een goed conservatiebeleid zijn?! ‘Waar bemoeien jullie je mee?’

Dat is wat Namibië doet als hen gevraagd wordt waarom ze elk jaar opnieuw de zeehondenjacht toestaan. Ze werken daarbij samen met de beruchte bonthandelaar Hatem Yavuz, die zichzelf lachend ‘de koning van de zeehondenjacht’ noemt.

Om hier tegen te ageren voerden daarom op 15 maart een twintigtal Bite Backers met fotoborden en fotospandoeken gedreven actie voor de ambassade van Namibië in Brussel. Dit zorgde ervoor dat alle ambassademedewerkers voor de ramen naar het protest kwamen kijken, en dat de ambassadeur (zij het met lichte tegenzin, omdat z’n land een voorstander is van de zeehondenjacht) naar buiten kwam om onze brief in ontvangst te nemen. Hij was duidelijk niet opgezet met het protest.

 

Seals of Nam coalitie

Bite Back heeft zich aangesloten bij het internationale protest tegen de gruwelijke zeehondenjacht in Namibië. Namibië verdient bloedgeld met het neerknuppelen (er worden knuppels met spijkers eraan gebruikt), het met messen in zeehondenkelen steken (om uit te bloeden) en het (soms zelf levend!) villen van weerloze zeehonden. En dat alles omdat bonthandelaar Hatem Yavuz een toelating krijgt van de Namibische overheid om elk jaar 85.000 Namibische zeehonden te doden voor hun pels. De vraag naar zeehondenbont blijft hoog in o.a. Turkije, China en Rusland.

Afgelopen week ging de internationale campagne tegen de Namibische zeehondenjacht van start. De media in buurland Zuid-Afrika bericht uitgebreid over de oproep van de ‘Seals of Nam’ coalitie om Namibië als vakantieland te boycotten. Daarbij krijgen we steun van Zuid-Afrikaanse beroemdheden die zich bij onze actie hebben aangesloten.  Ook in o.a. Australië, Israël, Nederland en in andere landen wordt actiegevoerd. The heat is on! Namibië kan niet meer stilletjes wegkomen met deze wreedheden!

 

Steun vandaag nog onze E-action naar de Namibische overheid.

 

Bite Back voert op woensdag 8 juni vanaf 14u opnieuw actie bij de ambassade van Namibië in Brussel. Wil je graag meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@biteback.be