Bite Back steunt protest tegen internationale Fur & Fashion-beurs in Frankfurt, Duitsland

12-03-2005

Bite Back nam op zaterdag 15 maart deel aan een grote antibontmanifestatie in Frankfurt, Duitsland. Ruim 300 dierenrechtenactivisten trokken met spandoeken, protestborden, een geluidswagen en een rappende hip hopper, die met dierenrechtenteksten de aandacht vestigde op de uitbuiting en het lijden van miljoenen pelsdieren, door de binnenstad van Frankfurt. Het publiek werd met folders en een beeldscherm, met videobeelden over bontfokkerijen en het doden van pelsdieren, geïnformeerd over de verschrikkingen van de bontindustrie.

We hielden halt bij twee grote bontwinkels en bij de grote winkelketens Appelrath-C ¼pper en Peek en Cloppenburg (P&C). Bij de ingang van alle winkels stond een flink aantal politiemensen opgesteld. P&C had daarnaast nog een heel legertje beveiligingsmensen opgetrommeld.  Na afloop van de manifestatie was er ook nog een demonstratie bij de grote Fur & Fashion-beurs in de Messe in Frankfurt.
P&C is een groot Duits concern met heel wat winkels in Duitsland. In deze winkels wordt volop bont verkocht. De Duitse dierenrechtenbeweging voert al ruim twee jaar intensief campagne tegen dat bontbeleid. De winkelketens C&A en KarstadtQuelle voerden een bontvrij beleid in na een langdurige Duitse anti-bontcampagne. P&C heeft ook in België winkelketens, in Antwerpen en in Wijnegem. Zowel in Nederland als in België zou P&C geen bont willen verkopen. We steunen onze Duitse dierenrechtencollega’s in hun strijd voor een bontvrij P&C. Ook jij kan hieraan meedoen. Stuur een kort en krachtig protestmailje naar P&C Duitsland en vraag hen ook in Duitsland een bontvrij beleid in te voeren. Bite Back is er van overtuigd dat ook P&C overstag zal gaan als het protest blijft aanhouden. Surf naar Schrijfactie: Peek & Cloppenburg voor meer informatie of vraag het hen via hun eigen website.