Bite Back roept op om na de zeebeving ook plaatselijke dierenorganisaties te steunen

01-01-2005

Iedereen heeft het wel gehoord en gezien op televisie, de grote ramp die zich op 26 december 2004 heeft voltrokken in Azië. De tsunamis veroorzaakten tienduizenden slachtoffers, vooral in Indonesië, Sri Lanka en India, maar ook Thailand en het eiland Phuket is hard getroffen.

 

Via de laatste berichten vallen er op Indonesië alleen al mogelijk 100.000 doden te betreuren, en in Thailand tussen de 7.000 en de 8.000 mensen.

 

Maar er zijn niet alleen menselijke slachtoffers, ook heel wat dieren overleefden de ramp niet, ook al werden ze dikwijls door hun ‘zesde zintuig’ voorafgaandelijk gewaarschuwd. (Lees ook: https://www.biteback.be/news/detail.php?news_id=713)

 

In de verschillende getroffen gebieden zijn er soms ook dierenorganisaties werkzaam die zich inzetten voor de zwerfdieren, een nobel werk op een moeilijk terrein.

 

Zo’n organisatie is bijvoorbeeld Soi Dog Foundation, die zich inzet voor de zwerfhonden op Phuket (Thailand). Van deze organisatie bereikte ons het bericht dat Leone Cosens, een vrouw die zich enorm inzette voor de zwerfdieren van Phuket, é én van de slachtoffers is. Leone Cosens is omgekomen terwijl zij hulp bood aan andere mensen.

 

De ramp is natuurlijk een heel groot drama voor de lokale bevolking en toeristen in al deze gebieden. Veel hulp is onderweg, wat heel hard nodig is.

 

Maar ook de (zwerf)dieren zijn slachtoffer. Vele dieren zullen verdronken zijn. Ook zijn er veel dieren die hun huis kwijt zijn en nu doelloos rondzwerven. Een ander gevolg van deze ramp is dat er weer veel dieren gedumpt zullen worden. Door de o zo moeilijke situatie valt het niet mee voor de zwervers aan eten te komen. Daarom hebben ook zij recht op hulp!

 

Soi Dog Foundation helpt de (zwerf)dieren van Phuket, maar ze hebben daar financiële steun voor nodig. Geef daarom iets, al is het maar een paar euro, zodat naast de mensen, ook de dieren de hulp krijgen die ze verdienen!

 

Als grassroots dierenrechtenorganisatie vraagt Bite Back om zo’n kleinere, plaatselijke organisaties te ondersteunen, die het terrein kennen en samen met de lokale autoriteiten het verschil proberen te maken voor de zwerfdieren ter plaatse! Het geschonken geld gaat ook rechtstreeks naar de dieren, en niet naar salariskosten of huur van kantoren enz.

 

Voor meer informatie over de Soi Dog Foundation en de impact van de ramp op de zwerfdieren in Phuket: http://www.soidog.org