Bite Back op Vegenement VegFestNL

30-10-2018

Op zaterdag 27 oktober en zondag 28 oktober vond Vegenement VegFestNL plaats in de Jaarsbeurs in Utrecht. Wij waren er ook bij met een infostand met merchandise en iAnimal.

Onze nieuwe (Nederlandstalige! Vegan!) kookboeken werden veel bekeken en gekocht. Ook voor iAnimal was er, opnieuw, veel interesse. We kregen erg fijne reacties van mensen die de beelden een tijdje geleden gezien hadden. Iemand zag de iAnimal op onze premi ¨re van The End of Meat en werd er door overtuigd om volledig over te stappen naar veganisme, VegFest was zo de perfecte plek om wat inkopen te doen. Een ander persoon kwam zeggen dat het bekijken van iAnimal twee vrienden de stap naar veganisme had doen zetten.

Zaterdag gaf Bite Back activist Stijn Bruers een lezing over Effectief altruïsme en dierenleed. Stijn stelde de vraag hoe we zo effectief mogelijk de wereld kunnen verbeteren en dieren helpen? Effectief altruïsme is een groeiende sociale beweging die rationeel-kritisch denken gebruikt om zoveel mogelijk goeds te doen. Stijn paste de denkwijze van effectief altruïsme toe op het verminderen van dierenleed.

Voorzitter van Stichting Bite Back, Alex Romijn, gaf op zaterdag een lezing over Vermaak zonder dieren en zondag over Het sprookje biovlees. Op zaterdag liet Alex zien waarom acties tegen vermaak met dieren (circussen, dolfinaria, dierentuinen) een manier is om mensen aan het denken te zetten over hoe wij met dieren omgaan. Hij besprak hoe veranderingen in vermaak met dieren ook een graadmeter is voor hoe de samenleving verandert in het denken over de dieren. Zondag gaf Alex weer hoe er misplaatste beeldvorming bestaat over ‘biologisch’, waar om je geen biovlees moet aanraden en waarom de promotie ervan mensen afhoudt van verdere stappen.

Verder waren er tal van andere interessante lezingen, veel lekker vegan eten en leuke shops. We kijken reeds uit naar volgend jaar!