Bite Back op Ieperfest

10-08-2014

Ieper, 8-9-10 augustus 2014 – Zoals ieder jaar was Bite Back aanwezig met een infostand op het hardcore en punk festival Ieperfest. Ieperfest is een festival dat al sinds de beginjaren meer dan twintig jaar geleden uitsluitend veganistisch eten serveert aan haar bezoekers. Het festival beschikt ook over een More than music tent waar vzw’s zoals Bite Back, EVA, Sea Shepherd, Intal, en Palestina Solidariteit terecht kunnen om hun boodschap te verkondigen. Verder waren er in deze tent ook documentaires te zien en een heuse bibliotheek aanwezig met politieke literatuur.

Op zaterdag en zondag gaf Bite Back’er Hartwin een boeiende lezing over veganisme. Waarom zijn sommige dieren ons voedsel en anderen onze vriend? Zijn we ons ten volle bewust van de consequenties van onze relatie met dieren? Na de lezing gaven al tenminste 2 mensen spontaan aan te zullen overstappen op een veganistische levenswijze!
 
Aan onze Bite Back stand konden festivalgangers het hele weekend terecht voor folders en een uitgebreide keuze aan dierenrechtenliteratuur. Verder konden we net zoals op Groezrock en de Gentse Feesten opnieuw een food deal aanbieden dankzij Just like your mom. Iedereen die op Ieperfest lid werd van Bite Back, kreeg aan de Just like your mom eetstand een gratis burger. Dit leverde ons bijna twintig nieuwe leden op.
 
Bite Back op Ieperfest 2014
 
Bite Back op Ieperfest 2014