Bite Back op de klimaatmars – Oktober 2022

25-10-2022

Elk jaar wandelt Bite Back mee met de klimaatmars van #ClaimTheClimate. Omdat het klimaat en onze planeet onlosmakelijk verbonden zijn met haar inwoners, en we niet het ene kunnen beschermen door het andere te verwaarlozen. Bovendien is de vee-industrie in haar geheel de grootste speler in de vernieling van het klimaat. Naast onnoemlijk veel dierenleed, zorgt die industrie voor ontbossing, verlies van biodiversiteit, de uitstoot van o.a. methaan, lachgas en CO2, en stikstof. Een veganistisch dieet helpt dus de dieren, maar ook het klimaat.

 

 

We spraken met banner, vlaggen en pancartes af aan station Brussel-Noord en volgden van daaruit de massa die naar het Jubelpark trok. Met een vijftiental activisten schaarden we ons achter de klimaatzaak en stapten we Brussel door. Het was een mooie dag onder -minstens gedeeltelijk- gelijkgestemden, waarop we onze boodschap konden verspreiden en gemotiveerd werden door de massa die weer eens op de been gebracht was.

Hier vind je meer info over de effecten van de melkkoeien-industrie op ons klimaat.

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.