Bite Back op antibontbetoging Fur Free Luxemburg

24-10-2009

Op 24 oktober waren we uitgenodigd door onze collega’s van Save Animals voor de Luxemburg Fur Free demo. Aangezien dierenrechten nu eenmaal een grensoverschrijdend gegeven is, trokken we met twee wagens vol activisten richting Luxemburg. Na het opzetten van onze infostand was er tijd voor het begroeten van de vele bekende gezichten van collega
activisten uit Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Voor, tijdens en na de demo was er live muziek voorzien van onder andere Albino, een Duitse vegan rapper die enkele liedjes over dierenrechten bracht.

Onze tocht door de binnenstad bracht ons langs verschillende winkels die bont en/of leder verkochten. Fourrure Sofia Fashion, Max Mara, Frieden, Schmitt, en Loft mochten rekenen op luide slogans en bij verschillende van deze winkels werden er speeches gehouden. Tijdens de passage langs een hotdogkraam en McDonald’s werden de slogans even aangepast naar “Fleisch ist Mord”. Ondertussen konden de infostands van de verschillende Franse en Duitse verenigingen ook rekenen op veel bekijks. Na de demo was er net als bij de Köln Pelzfrei demo ook nog een afterparty voorzien voor de activisten.

Meer foto’s van de betoging zie je hier.