Bite Back ondersteunt de internationale protestactie van Sea Shepherd voor de Japanse ambassade …

19-11-2004

Vandaag ondersteunde Bite Back het Sea Shepherd protest aan de Japanse ambassade in Brussel, en dit tegen de afslachting van duizenden dolfijnen. Dierenrechtenactivisten die verkleed waren als Japanse vissers hakten genadeloos in op weerloze dolfijnen, de Kunstlaan kleurde bloedrood. Ook Pietje De Dood was van de partij …

Elk jaar van oktober tot maart worden in kleine dorpen in Japan duizenden dolfijnen en kleine walvissen gevangen en brutaal gedood. In 2003 lieten 23.000 dieren het leven. Deze slachtingen vinden onder meer plaats in de vissersdorpen Taiji, Iki, Ito, Futo en Izu. Tijdens die maanden drijven Japanse vissers volledige families dolfijnen, bruinvissen en kleine walvissen naar ondiepe baaien. Een aantal dieren wordt verkocht aan dolfinaria en de amusementindustrie en slijten de rest van hun leven in gevangenschap. Op de andere dieren wordt genadeloos ingehakt met messen, haken en knuppels tot ze allemaal dood zijn. Hun vlees, dat vervuild is met zware metalen, wordt verkocht in restaurants en winkels en hiermee vergiftigt de Japanse overheid zijn eigen burgers.

Sea Shepherd vecht al meer dan 25 jaar tegen de slachting van dolfijnen, walvissen en andere zeedieren en lanceert wereldwijd een grootscheepse campagne om een eind te maken aan de barbaarse en wrede slachtpartijen in Taiji en de andere Japanse dorpen.

Japan probeert dit bloedbad angstvallig voor de buitenwereld verborgen te houden. Vorig jaar hebben Sea Shepherd medewerkers gefilmd en gefotografeerd hoe vissers in de haven van Taiji dolfijnen afslachtten. De bemanning werd aangevallen, geïntimideerd en met de dood bedreigd door leden van de lokale gemeenschap omdat ze het had aangedurfd om deze wreedheden openbaar te maken.
Dit jaar werden grote zeildoeken boven de baai gespannen om te verbergen wat ze doen, en wachters houden potentiële dolfijnbeschermers op afstand en verhinderen dat er gefotografeerd wordt wat er met de dieren gebeurt.

De campagne:

Alle info over de Taiji slachtpartij vin je op www.seashepherd.org

 

“Het is een bloedbad, wreed en barbaars. Ieder jaar wordt de idyllische en rustige omgeving van Taiji, een dorp in het zuiden van Japan, verstoord door een uitbarsting van onbeschrijfelijk geweld. Weerloze dolfijnen worden er gemarteld tot de dood erop volgt.” – Paul Watson, voorzitter en oprichter van Sea Shepherd Conservation Society.