Bite Back neemt deel aan de Veggie Pride in Parijs

20-05-2006

Op 20 mei werd in Parijs ‘Veggie Pride 2006’ gehouden, het ‘Feest van de vegetarische en veganistische Fierheid’. Al enkele jaren wordt deze optocht gehouden door Franse dierenrechtenmensen, die hiermee willen aantonen dat ze fier zijn op het feit veggie te zijn voor de dieren. Het gaat nadrukkelijk niet uit van bepaalde organisaties, maar het zijn dus allemaal individuen die samenkomen om duidelijk te maken aan de wereld dat veggies geen underdogs meer zijn en dat we fier zijn op ons vegetarisme/veganisme. Ook Bite Back was aanwezig met een delegatie op deze happening. Van de in totaal 400-500 deelnemers waren er toch een 30-tal Belgen aanwezig die het Franse initiatief steunden.

 

De betoging vertrok om 14:30 uur van Beaubourg (centre Pompidou) voor een tocht die tegen 16:00 eindigde. Wat om 14:00 uur leek af te stevenen op een kleine manifestatie van enkele tientallen deelnemers, mondde uit op een betoging van ongeveer 500 sympathisanten. De betoging werd gevolgd door een plechtige ‘happening’ waaraan vrijwillige betogers deelnamen op het kerkplein van Beaubourg. Ze waren gehuld in dierenmaskers en hielden borden met foto’s van gekooide dieren op: deze ‘happening’ stelde zo de oceaan van lijden en dood symbolisch voor die dagelijks honderden miljoenen gevoelige wezens treft in de kwekerijen, slachthuizen en op vissersboten.

Ook waren er enkele standjes van veggie organisaties, en men kon er lekker veganistisch eten. Kortom, voor herhaling vatbaar, we houden jullie op de hoogte. Misschien ben jij er ook bij volgend jaar?