Bite Back met delegatie op antibontbetoging Köln Pelzfrei

10-10-2009

Op 10 oktober was er in Keulen een grote antibontbetoging gepland onder de noemer Köln Pelzfrei. Als teken van internationale solidariteit trotseerden we met enkele Bite Back activisten het regenweer in Keulen. Ondanks het slechte weer waren er toch een kleine 500-tal demonstranten aanwezig, waaronder activisten uit o.a. Duitsland, België, Nederland, en Luxemburg.

Gewapend met een spandoek en enkele actieborden met grote foto’s van het dierenleed in de bontindustrie, begaven we ons op weg voor een mars langs verschillende bontwinkels. Er werden ook enkele haltes ingelast bij lederwinkels en de lokale McDonalds. Op een van de pleintjes in de binnenstad werd er een ‘die-in’ gehouden. Er werd mist gespoten en vele activisten vielen als dood neer. Er volgde een speech waarna een lijst werd voorgelezen van
bedrijven die bontvrij gegaan waren. Bij iedere naam stonden enkele activisten weer recht als symbool voor de dieren die niet langer gedood werden in naam van deze bontvrije winkels. Daarna werd de tocht verdergezet naar het beginpunt van de demonstratie waar we ons tegoed konden doen aan enkele veganistische lekkernijen. Tegen de avond waren er dan nog enkele optredens voorzien met onder andere de Duitse rapper Albino.