Bite Back lezingen in Vilvoorde en Westmalle

25-01-2019

Met Bite Back geven we ook regelmatig interactieve lezingen in scholen. Zo kunnen we de nieuwe generatie informeren over veganisme en dierenrechten en zetten we hen zelf aan tot het nadenken over onze omgang met dieren en de voordelen van plantaardige voeding.

Op maandag 7 en vrijdag 18 januari hadden we het genoegen om op vraag van de leerkracht niet-confessionele zedenleer 30 leerlingen en 2 leerkrachten van het Koninklijk Atheneum in Vilvoorde te informeren over veganisme. We hadden het over de vier hoofdredenen waarom mensen kiezen voor veganisme, namelijk dieren, ecologische voetafdruk, voedselgelijkheid en gezondheid. Op een interactieve manier trachtten we de leerlingen te betrekken bij onze lezing. Zodat ze niet alleen onze info meekregen, maar ook zelf deelnamen en kritisch konden meedenken. Dit zorgde voor een leuke dynamiek en enthousiaste jongeren. We gaven ook heel wat praktische tips. Om die kracht bij te zetten lieten we hen proeven van enkele heerlijke vegan hapjes, iedereen was er erg enthousiast over. Tot slot kregen ze ook onze ‘Maak een Verschil’ gids mee om achteraf in te kijken.

Op donderdag 24 januari was het de beurt aan 54 leerlingen en 2 leerkrachten van het Mariagaarde Instituut Westmalle om kennis te maken met veganisme. In het kader van een integrale opdracht gaven we onze interactieve lezing die op veel positieve respons kon rekenen. Vervolgens leerden de leerkrachten de leerlingen een aantal vegan gerechten klaarmaken. We zijn blij dat we ook het ‘waarom’ achter veganisme uitgebreid hebben kunnen toelichten!