Bite Back infostands – september

20-09-2022

Om de stem van de dieren tot bij het publiek te krijgen, neemt Bite Back regelmatig deel aan (vegan) evenementen. We informeren mensen met informatieve flyers en persoonlijke gesprekken, verkopen t-shirts en andere merchandise om geld in te zamelen voor onze werking, en hebben steeds een mooi aanbod boeken bij, van plantaardige kookboeken over fotoboeken tot filosofische werken over dierenethiek. Verder werven we leden en activisten, en kan iedereen die wil info krijgen over wat we doen en waarom we het doen.

Dankzij onze fantastische vrijwilligers kunnen we met deze infostands blijven deelnemen aan marktjes, festivals, beurzen en andere evenementen. Zij staan mee achter de stand om geïnteresseerden verder te helpen met hun vragen of aankopen. Wil je graag eens helpen achter een stand? Een mailtje schrijven kan steeds naar vrijwilligers@biteback.org, en dan bekijken we in welke regio’s we binnenkort langskomen.

Vegan Summer Fest – Gent (21/8)

Op een paar jaar tijd heeft BEvegan van het Vegan Summer Fest een heus festival gemaakt, compleet met muziek, sprekers, workshops en duizend-en- é én foodtrucks & eetstandjes. Verder vind je er vegan winkels, sanctuaries, (jonge) ondernemers en organisaties zoals wijzelf. Flanders Expo was volledig gevuld met standhouders ¨n publiek; sommige standen verkochten hun producten uit voor het einde van het festival. Wij hadden veel fijne gesprekken, verkochten een heel pak boeken en maakte kennis met (nieuwe) vrijwilligers en collega-organisaties.

De Langste Veggietafel – Mechelen (14/09)

De Mechelaar kon vorige woensdag na het werk terecht op de Grote Markt in Mechelen, waar EVA vzw picknicktafels had opgesteld en de lokale horeca zich verzamelde om hun specialiteiten aan te bieden. Het publiek kon lekker vegan eten kopen aan de eetstandjes of zelf hun picknick meebrengen. Er was live-muziek, animatie voor de kinderen, en een pak regen. Dat laatste zorgde voor veel volk onder de tent, en kon het evenement niet verpesten. Mensen konden kennismaken met veganisme aan de stand van EVA, en wij mochten een stand opzetten voor de dieren. Dankjewel aan wie merchandise kwam kopen, een vraag kwam stellen, of wie de petitie ondertekende voor een verbod op dolfinaria!

Vegan Street Festival – Brussel (17/09)

Op de Vismarkt in Brussel is het Vegan Street Fest een vaste waarde. Aan het einde van de zomer strijkt een resem ondernemers, shops, traiteurs en vzw’s neer in het hartje van de stad. Het aanbod wordt sinds kort ook aangevuld met sprekers die voor een gevarieerd programma zorgen. Samen met Forrest & Friends mochten ook wij informeren en verkopen. Het was een mooie dag onder gelijkgestemden ¨n nieuwsgierigen, en dankzij de occasionele regenbui verkochten we een hoop Bite Back regenjassen. Wij kijken weer uit naar volgend jaar!

De Langste Veggietafel – Antwerpen (18/09)

Ook op de grote Markt van Antwerpen hielt de Langste Veggietafel halt. Op de autoloze zondag kon fietsend, wandelend en geïnteresseerd Antwerpen proeven van de veganistische keuken. Ook hier was er fijne muziek, animatie, foodtrucks en heerlijk gebak voorzien; ook hier gooide het regenweer roet in het eten. Zowel de organisatie als onze vrijwilligers maakten er echter een mooie dag van met fijne gesprekken en opgehaalde centjes voor onze werking. Bedankt aan EVA Mechelen & Antwerpen voor de organisatie en om Bite Back met een stand uit te nodigen – wij komen graag terug.

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.