Bite Back infostand Ottertrotter

28-06-2015

Mechelen, 28 juni 2015 – Op zondag 28 juni stond onze piepjonge regionale afdeling Bite Back Antwerpen op het multiculturele muziekfestival Ottertrotter in Mechelen. Ottertrotter herbergt ook een Ecoplein waar alles draait rond duurzaamheid.

Wij hielden er een infostand over dierenrechten en een quiz waar de kennis over plantaardige voeding en dierenrechten werd getest. De festivalgangers kregen meer info over ons Vegan Buddy-project, waarbij ervaren veganisten uit de buurt je op weg helpen naar een diervriendelijke levenswijze met praktische tips.

We openden heel wat ogen wat betreft vegan food door het deel van de quiz met de gerechten. Heel veel mensen denken dat veganisten alleen maar groenten en fruit eten, en zijn niet op de hoogte van de talloze mogelijkheden.
Dat we wel degelijk op onze plek stonden, bewijst het feit dat onze stand geklemd zat tussen een verwerker van huiskrekels als voedingsbron, en een stand ‘Landbouw spelenderwijs’, over de landbouw als leverancier van grondstoffen voor de voedingsindustrie.

Er is dus nog heel veel werk voor Bite Back, die dieren niet ziet als grondstoffen, maar als levende, gevoelige wezens die een waarde op zich hebben, ongeacht het nut dat ze kunnen hebben voor de mens.

Bite Back infostand op Ottertrotter 2015

Bite Back infostand op Ottertrotter 2015

Bite Back infostand op Ottertrotter 2015