Bite Back info – en verkoopstand op festival Pukkelpop

16-08-2007

130.000 mensen bezochten op drie dagen tijd (16/17/19 augustus 2007) het muziekfestival Pukkelpop in Kiewit, Hasselt. Bite Back stond er alweer voor de vierde keer op rij, drie dagen lang van ‘s ochtends tot ‘s nachts, een uitgebreide informatie- en verkoopstand. Ook dit jaar weer bij de skate stage, met als buren de holebi jongeren en de kinder- en jongerentelefoon. Ook onze hardwerkende collega’s van poezenopvang Cat Shelter ontbraken niet.

Oude bekenden, nieuwe geïnteresseerden, prettig gestoorden met varkensmaskers, naar de vertoonde beelden ‘Propaganda!’ roepende beenhouwers met een megafoon,  vriendelijke roadies van optredende bands die shirts, buttons en patches kochten, allerlei sympathisanten, dierproefnemers, veeboeren en de chefkok van de vegetarische bami- en nasikraam: we zagen ze allemaal voorbij komen. 

Als enig minpuntje moeten we helaas noteren dat een agressieve dronkelap het nodig achtte om in de nachtelijke uren een van onze betonnen tentverzwaringen in onze stand te werpen en een van onze activisten te bedreigen. Hij werd gelukkig snel afgevoerd door de alerte Pukkelpop security en mocht zijn roes uitslapen op het politiebureau. De zaak wordt door ons opgevolgd.

Heel veel toeschouwers stonden stil bij onze non-stop video over de vleesindustrie.  Onze nieuwe veggie t-shirts  gingen als zoete broodjes over de toonbank. Pukkelpop laat zien dat vegetarisme en veganisme toekomst heeft gezien het grote aantal jeugdige veggies en vegans dat onze stand bezocht, maar zeker ook de toenemende interesse hiervoor: onze nieuwe veggie folder had namelijk, van al onze folders, de meeste afname op Pukkelpop! Vermoeid, maar blij dat Bite Back er weer bij was, kijken we uit naar Pukkelpop 2008.