Bite Back eist de onmiddellijke opheffing in Athene van nieuwe Olympische discipline ‘Massaal …

14-07-2004

BILZEN – Op nog geen maand verwijderd van de start van de Olympische Spelen in Athene, roept dierenrechtenorganisatie Bite Back de Griekse overheid op om naar een beschaafde oplossing te zoeken voor de zwerfhondenpopulatie van Athene, é én van de grootste van Europa.

In een poging om middels de Olympische Spelen een modern en beschaafd beeld van Griekenland op te hangen voor de rest van de wereld, zal er voor de naar schatting tussen 10.000 en 15.000 rondzwervende straathonden in Athene naar een snelle oplossing gezocht worden, namelijk massale vergiftiging, zo vreest Bite Back. Hoewel vergiftiging van dieren in Griekenland verboden is, is het een traditionele methode om zwerfdieren te ‘verdelgen’, en gebeurt het nu al volop.

 

‘Als Griekenland zich als een beschaafd land wilt profileren, zou het zich moeten beramen over een weldoordacht sterilisatieplan voor een oplossing op lange termijn, en niet snel het probleem onder de mat vegen’, aldus Benjamin Loison, woordvoerder van Bite Back. ‘Onze Westerse beschaving begon bij de Grieken, laat ze nu ook niet bij de Grieken eindigen!’.

 

Om de Griekse overheid duidelijk te maken dat voor Belgische dierenliefhebbers er niets sportiefs is aan het vergiftigen van straathonden voor de Olympische Spelen, vraagt Bite Back om naar de Griekse Ambassade te schrijven of te mailen met de vraag om de zwerfhonden niet te vergiftigen maar om naar een diervriendelijke oplossing (sterilisatieprojecten) op lange termijn te zoeken.

 

Ook Belgische honden kunnen hun steentje bijdragen. Hen wordt gevraagd als protest hun persoonlijke boodschap te deponeren op de stoep voor de Griekse Ambassade.