Bite Back confronteert bontdragers met gruwelijke beelden uit de bontindustrie

30-11-2011

Rotterdam – Al jaren signaleren we bij onze anti-bontacties op straat en bij de bontchecks in modezaken een flinke opkomst van het aantal bontaccessoires. Het bontkragenvirus grijpt flink om zich heen en blijft zich uitbreiden. Er is geen ontkennen aan: bont is mode en met name veel jongeren willen een merkjas met echte bontkraag om er bij te horen. Deze kragen zijn vaak gemaakt van o.a. wasberen, wasbeerhonden, vossen, konijnen, coyotes, wolven of honden.

Bite Back blijft het publiek informeren over de wreedheden van de bontindustrie.  We kozen de stad Rotterdam uit om op een drukke zaterdagmiddag bontkraagdragers te confronteren met gruwelijke beelden uit de Chinese  bontindustrie. China levert tegenwoordig de meeste  bontproducten. De winkels en marktkramen hangen vol met (Chinese) bontprullaria en bontaccessoires.   Er is geen labelplicht, en laat je ook niet om de tuin leiden door de goedkope prijs van een bontproduct en onwetende verkopers die vaak zelf het verschil niet zien tussen echt en nepbont. Niet kopen is onze boodschap! 

Een videoregistratie van onze actie:

Tijdens de actie lieten een aantal mensen weten thuis hun bontkraag eraf te halen. Ze waren oprecht geschrokken van de videobeelden of op het verkeerde been gezet door verkopers. Tijdens de actie haalde een jongeman zijn bontkraag van zijn jas en gaf die aan ons voor educatieve doeleinden.  Een marktkraamverkoper gaf aan geen nieuwe bontstaarten meer te willen inkopen.

Kom samen met ons op voor weerloze dieren. Laat van je horen in winkels, op straat en vraag onze nieuwe bontfolders aan.
Stuur een mailtje met je contactgegevens naar
info@biteback.org