Bite Back actie voor de circusdieren bij circus Rafaël in Genk

27-09-2008

Genk – Loslopende circusgeitjes op de parking van de Limburghal in Genk, en een hoop dieren achter de tralies zoals o.a. een dromedaris, 3 lama’s, een paard, een yak, honden en 4 tijgers. Zo zag het terrein er uit op zaterdagavond 27 september. Avondvoorstelling: wij hadden zicht op een bijna lege circustent waar in totaal 11 (!) bezoekers naar binnen gingen. Politie en Bite Back activisten waren in de meerderheid …

Bite Back had zich bij de ingang van het circus opgesteld om te protesteren tegen het gebruik van dieren in het circus. Het is een teken aan de wand dat kleine circussen met (wilde) dieren hun beste tijd hebben gehad. Zonder vrijkaarten en kortingskaarten te verdelen, en zonder sponsors, trekken deze circussen amper nog bezoekers. Bij premi ¨revoorstellingen waarbij de (lokale) pers wordt uitgenodigd, zal een circus zorgen voor een ruime verdeling van vrijkaarten om de schone schijn op te houden.

Bite Back heeft niets tegen het circus, maar wel tegen het gevangen houden van dieren die het grootste gedeelte van hun leven gedwongen ‘leven’ in krappe verblijven en beestenwagens.

Komt er een circus naar jouw gemeente? Laat het ons op tijd weten zodat we een eventuele actie kunnen organiseren.

De gemeente Genk laat helaas nog steeds circussen met dieren toe op gemeentegrond. Wij vragen jullie een korte e-mail te sturen naar de Genkse burgemeester en schepenen met het  verzoek circussen met dieren op gemeentegrond te weren.

Mail naar de Burgemeester: jef.gabriels@genk.be en de schepenen wim.dries@genk.be; michael.dhoore@genk.be; vera.withofs@genk.be; luc.dullers@genk.be; geert.swartenbroekx@genk.be; jeannine.steyvers@genk.be; annita.laporte@genk.be; ali.caglar@genk.be; guido.vandebrouck@genk.be