Belgische première van The End of Meat

24-10-2018

Op maandag 22 oktober hostten we de Belgische premi ¨re van The End of Meat in Studio Skoop Gent. Deze baanbrekende documentaire toont een toekomst waarin vleesconsumptie tot het verleden behoort. De eerste screening in België was al snel volledig uitverkocht.

Na een inleiding van maker Marc Pierschel kon het publiek naar deze hoopvolle film kijken. In ‘The End of Meat’ wordt onderzocht hoe de wereld eruit zou zien zonder vlees: wat zou de impact zijn op het milieu, op de dieren en op onszelf? We gaan langs bij internetfenomeen Esther the Wonder Pig, bij pioniers die de vegan beweging in Duitsland leiden en nemen een kijkje bij de eerste volledig vegetarische stad in India. We bezochten geredde landbouwdieren die nu van de vrijheid genieten, gaan langs bij voedingsinnovatoren die vlees en zuivel maken zonder dierlijke producten en bewonderen ‘spek’ uit de zee.
‘The End of Meat’ onthult de verborgen impact van vleesconsumptie, onderzoekt de mogelijkheid en voordelen van een shift naar een meer ethisch voedingspatroon en werpt kritische vragen op over de rol van dieren in onze samenleving.

Na afloop van de documentaire was er een interessante Q&A met Marc Pierschel en Vegan Strategist, Tobias Leenaert. Ook konden de kijkers vegan hapjes proeven, vegan kookboeken, de DVD of een “The End of Meat”-shirt kopen. Enkele aanwezigen besloten de iAnimal te ervaren.

Kon je er niet bij zijn of was het te ver van huis? Geen nood! Op maandag 29 oktober is er een gratis screening in Leuven en op woensdag 14 november in Brussel. Andere plaatsen in het land komen ook nog aan bod, check dus zeker onze evenementenkalender of onze facebookpagina.

Een aantal aanwezigen gingen op de foto met ons “The End of Meat is coming”-tekstballon, wat zorgde voor enkele leuke resultaten!