Beestachtige moord schokt Brussel! CSI-team snelt ter plaatse

13-09-2008

Brussel – De prestigieuze luxe winkelstraat Waterloolaan vormde zaterdag 13 september het lugubere decor van een Crime Scene Investigation. De luxewinkels (o.a. Chanel, Gucci, Giorgio Armani, Escada e.a.) op de Waterloolaan verkopen veel bont: een doorn in het oog van dierenrechtenorganisatie Bite Back.

De maat is helemaal vol nu er voor de Escada winkel een anaal geëlektrocuteerde vos gevonden is, en getuigen zagen de vermoedelijke dader deze winkel binnenrennen. De omgeving werd hermetisch afgesloten met politielinten en grondig onderzocht door het CSI team dat een aantal forensische politiemedewerkers op deze weerzinwekkende moord zette. De politiediensten willen nog geen verdere mededelingen doen, behalve dan dat het verdachte bedrijf banden zou hebben met de ‘bontmaffia’.

De politie en het CSI team moesten al het mogelijke doen om de toestromende nieuwsgierigen en dierenrechtenactivisten in het gareel te houden. Die kwamen, gewapend met fotopanelen en fotospandoeken van pelsdieren, naar de Crime Scene op de Waterloolaan 4 afgezakt.

Op hetzelfde ogenblik voerden onze collega’s van Respect Voor Dieren trouwens actie voor het Escada filiaal in Antwerpen.

Bite Back voert in België actie tegen de bontindustrie. Op ludieke en confronterende wijze informeert de dierenrechtenorganisatie het publiek en winkelketens die bont verkopen. Bite Back vraagt winkelketens over te schakelen op een bontvrij beleid. En met succes:  na menige acties gingen vorig jaar nog luxe winkelketens McGregor en Gaastra bontvrij, en begin van dit jaar Scapa.

Update:

In een gesprek met het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor de inkoop van (bont)kleding in de Escada winkels in Antwerpen, Mechelen en Hasselt, is Bite Back verteld dat deze winkels vanaf heden een bontvrij beleid zouden invoeren.  Dat zijn de Escada winkels waar Bite Back al eerdere acties voerde, namelijk bij de filialen van Antwerpen, Mechelen en Hasselt.

We verwachten een schriftelijke verklaring van dit bedrijf, maar juichen deze belangrijke eerste stap zeker toe. Dit betekent immers dat deze Belgische winkels de eerste internationale Escada winkels zijn die bontvrij zullen gaan.