Bedankt aan al onze vrijwilligers!

05-12-2018

Of je nu elke week aan vegan outreach doet, ons helpt vertalen, af en toe naar het protest aan het Dolfinarium komt of regelmatig voor ons bakt, … We zijn je heel erg dankbaar!
Als je mee de koude trotseert om mensen te vertellen over veganisme, vinden we dat te gek. Als je in de hitte in een formatie gaat staan, vinden we dat echt top van jou. Als je thuis je vrije tijd spendeert in het analyseren van teksten of cijfers,vinden we dat fantastisch.
We strijden voor een betere wereld voor alle dieren, 1000 keer dank om dit samen met ons te doen!

“Naast, voor de dieren, omdat het een fijn gevoel geeft om te verenigen met gelijkgezinden die zich samen willen inzetten voor een doel dat groter is dan het individu. De wetenschap dat er anderen daarbuiten zijn die elke dag opnieuw, waar dan ook, dezelfde strijd leveren voor een betere en rechtvaardige wereld, geeft me de kracht om niet op te geven. Om vast te houden aan die hoop dat morgen beter kan zijn dan vandaag. En daarnaast ben ik ook erg dankbaar voor de leerrijke ervaring die me dit al heeft geboden en alle boeiende mensen die ik via deze weg al heb ontmoet.”
– Sarah

“Elke keer dat ik iemand over Bite Back hoor spreken, komen er spontaan aangename gevoelens in me op.
Iedere vrijwilliger wordt warm ontvangen dankzij de geweldige coördinatoren; dit warme gevoel versterkt enkel doorheen de tijd.”
– Jordi

“In maart 2017 kwam ik in aanraking met veganisme door de documentaire Cowspiracy en veranderde mijn gedachtengang rondom onze omgang met dieren. Na een aantal maanden merkte ik dat ik meer wilde doen. Ik vond het belangrijk om voor de dieren op te komen, aangezien zij dat zelf niet kunnen. Via Facebook kwam ik aanraking met Bite Back wat mij erg aansprak door de indrukwekkende formatie. Samen met mijn zusje meldde ik me aan voor de outreach in Dordrecht. We werden heel erg lief opgevangen. Ik had erg veel bewondering voor degene die de mensen aanspraken tijdens de outreach en dat werd mijn doel. Inmiddels een geweldige training gevolgd ook bij Bite Back en sinds kort loop ik mee met gesprekken. Bite Back is een geweldig team dat strijdt voor de dieren en ik zal mee blijven strijden.”
– Linda

“Ik ben blij dat ik als vrijwilliger bij Bite Back mensen kan bereiken die hun aandeel in dierenleed niet zien. Door hierover gesprekken aan te gaan en kan ik mensen inzicht geven over de impact die zij (kunnen) hebben. Als mensen tijdens gesprekken op straat verbouwereerd zijn over de impact die ze hebben op het leven van een dier, vind ik het hartverwarmend dat mensen een verandering willen maken in hun leven en gewoontes willen doorbreken om zo dierenlevens te redden. Voor mij is het een klein moment van mijn tijd om mensen te bereiken, maar kleine momenten bereiken vele mensen en bijgevolg ook vele dieren!”
– Hanne

“J’ai rejoint Bite Back comme activiste parce que je trouve qu’en d énon §ant l’exploitation des animaux, cette organisation met tr ¨s justement le doigt sur le probl ¨me gigantesque que repr ésente l’ élevage industriel. Et au del   de §a, parce que nous avons un besoin urgent d’avoir plus de compassion et de respect pour tou.te.s, humains et non humains.
Bite Back le fait de mani ¨re positive et optimiste en montrant que l’on peut faire autrement et je trouve que son travail de sensibilisation pour une transition vers une autre alimentation, v ég étale, est super bien fait. En n’accusant personne mais en partageant ensemble des solutions….
Il y a eu une grande marche pour le climat il y a quelques jours   Bruxelles.
J’ai vu beaucoup de pancartes appelant   aimer et   respecter notre plan ¨te… c’est important et vital de se rendre compte que §a ne pourra pas se faire en oubliant, en m éprisant et en exploitant les animaux qui n’ont – juste comme nous – qu’une Terre pour y vivre.
Bite Back m ¨ne ce combat et je voudrais   ma mesure le mener avec elle.”
– Arnaud

“De wetenschap de wereld op een positieve manier te verlichten, voor andere en voor mezelf. Het vertrouwen, de waardering en dankbaarheid die je van de organisatie krijgt, de vriendschappen die ontstaan waarin je zoveel meer vindt dan een gemeenschappelijk doel. Deel kunnen uitmaken van een groep die de fundering leggen voor een betere toekomst voor alles wat leeft.”
– Kristof

“Activisme zie ik als het logische gevolg van veganist zijn, voor mezelf dan toch. Vanaf het moment dat ik Bite Back leerde kennen, heb ik me onmiddellijk opgegeven als vrijwilliger / activist. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan het bouwen van een veganistische wereld, terwijl ik deel uit maak van een groep leuke, gepassioneerde mensen. Of het nu flyers uitdelen is, wat lekkers maken voor een bake-sale, deelnemen aan een mars of in formatie staan en aandacht vragen voor het leed dat de dieren dagdagelijks meemaken; ik krijg de kans iets te betekenen; voor de organisatie én voor de dieren. Activisme is mijn morele plicht. Organisaties zoals Bite Back geven mij die kans.”
– Raf

“Toen ik veganist werd wilde ik meer. Ik wilde me aansluiten bij een organisatie die mijn denken en voelen vertegenwoordigt. Bite Back doet dat. De doelstelling van Bite Back ; “Het opkomen voor de rechten van dieren en tegen het speciësisme zijn”, past mij. Bij Bite Back mag en kan ik mijn sterke kanten gebruiken om in te zetten voor de organisatie. Heel blij ben ik als coördinator Charity NL. Organiseren, regelen, netwerken, meedenken en vermaken is echt mijn ding. De manier van informeren en motiveren binnen de organisatie naar elkaar, de vrijwilligers en ook juist ieder buiten de organisatie, vind ik prettig. De zorgvuldigheid en respectvolle wijze die gehanteerd wordt ervaar ik als positief.”
– Birgit

“Tout d’abord pour moi ªtre activiste signifie ªtre contre toutes les formes d’injustices et je ne peux pas fermer les yeux et me voiler la face quand une personne ou un animal vit une injustice. Quand on me parle de choix personnel   propos d’eux, de leur mort et de leur souffrance, je trouve §a compl ¨tement d éplac é et paradoxale. Un choix reste personnel tant qu’il n’empi ¨te pas sur la libert é et la vie de quelqu’un, oui car pour moi les animaux sont quelqu’un, ils vivent, ressentent et meurent tout comme nous et je ne me sentirais jamais sup érieur   un seul d’entre eux, en quoi le serais-je? Je pense qu’il est grand temps d’arr ªter de penser que la Terre nous appartient et que ses animaux sont l   pour satisfaire nos plaisirs gustatifs inutiles. J’ai choisi Bite Back pour leur approche abolitionniste et militante et que je me retrouve dans leurs actions et leurs campagnes!”
– Anaïss

Wil je zelf ook deel uitmaken van zulk fijn (online of offline) team? Schrijf je dan in als activist.