Antwerpen: internationale actieweek tegen de bontverkoop bij Max Mara

19-09-2009

Afgelopen week was het de internationale week van actie tegen modeketen Max Mara. Bite Back plande acties in Amsterdam en Antwerpen. Antwerpen, modestad van België. Max Mara is een welklinkende naam in de modewereld. Duizenden winkels wereldwijd. In Antwerpen in de Huidevetterstraat. Midden in het centrum. Een uitstekende locatie om onze pro-pelsdieren slogans te roepen. Zegt u Max Mara, dan roepen wij bont. Die twee woorden horen samen. Twee uur lang galmden onze slogans hard door de Huidevetterstraat. Vossen worden nog steeds anaal en vaginaal geëlektrocuteerd voor de kleding van Max Mara.

De geluidsinstallatie moest worden uitgezet van de politie, Max Mara had ook geklaagd, maar onze stemmen waren luid genoeg om de boodschap over te brengen.
We toonden grote, sprekende fotoborden en fotospandoeken. Tientallen folders werden uitgedeeld. Mensen kwamen naar buiten uit de winkels om te kijken wat er aan de hand was, toeristen maakten foto’s en mensen kwamen spontaan om folders vragen. Wij maakten de band tussen de bontindustrie en Max Mara goed duidelijk: door bedrijven zoals Max Mara blijven de gruweldaden van de bontindustrie bestaan.

Als jij wat voor dieren wilt doen, doe dan svp mee aan de schrijfactie naar Max Mara, en vraag hen de verkoop van bont te stoppen.