Antibontactie tijdens drukste koopzondag in Gent

29-12-2013

Gent, 29 december 2013 – 29 december, drukke koopzondag in Gent. Mensen schuimen de straten af, denkend aan wat ze nog kunnen kopen voor de eindejaarsfeesten. Maar denken ze ook aan het leed dat achter verschillende producten schuilgaat?

Activisten van Bite Back mengden zich onder de shoppende menigte om de waarheid rond bont aan de kaak te stellen. Er werd gevraagd aan voorbijgangers of zij wisten dat zij een echte bontkraag droegen en of zij er mee akkoord gaan dat hier dieren levend voor gevild en dus gedood worden.

Mensen geven hierop zeer uiteenlopende reacties: van totale onverschilligheid, over een wat agressievere opstelling, tot het afnemen van de bontkraag (die de jongedame in kwestie toch nog liever bijhield ‘omdat ie zo veel gekost heeft’).

Ondanks het feit dat bontkragen en -jassen het straatbeeld bloedrood blijven kleuren, kregen de activisten meer positieve en bemoedigende reacties dan negatieve. Ook daarom blijven we deze acties houden: de dieren staan niet alleen!Anti bont actie Gent 29/12/13

Anti bont actie Gent 29/12/13

Anti bont actie Gent 29/12/13