Antibontactie bij Escada Antwerpen

20-02-2008

Antwerpen – Bite Back is een regelmatige gast voor de deur van de grote Escada-winkel op de Frankrijklei in het centrum van Antwerpen. Zo ook vandaag. Aan de verkoopsters werd gemeld dat Bite Back een overleg wil met de vertegenwoordiger van Escada België. Bite Back ondersteunt de internationale campagne tegen het bontbeleid van Escada, die veel bont in hun herfst- en wintercollecties verkoopt. Meer dan 10 Bite Backers zetten vandaag hun beste beentje (en stembanden) voor. Politie hield een oogje in het zeil.

Aan de Frankrijklei komt veel verkeer langs, wat minder voorbijgangers, maar iedere passant kreeg een bontfolder aangeboden. Ook voetgangers, fietsers en automobilisten bij de stoplichten.

Wij vragen hen mee te doen met onze E-action. Schrijf jij ook mee om Escada bontvrij te krijgen? Klik dan hier.

Als publiekstrekker was Pietje de Dood weer aangetreden. Voor de ogen van het Escada personeel knuppelde hij een nerts neer en sleepte gevilde dieren, in de vorm van een bontjas, achter zich aan. Een jongeman met een enorme bontkraag aan passeerde het protest: hij gaf aan de videobeelden van de levend gevilde wasbeerhonden gezien te hebben, nu hij zo naar onze protestborden met dezelfde foto’s keek. Hij voelde zich niet meer op zijn gemak dat hij bont droeg, en ging er voor zorgen dat de bontkraag verwijderd zou worden. Met deze koude kwamen de bontmantels en -kragen weer uit de kast. Voor langslopende dames met de lange nertsenmantels zongen we het passende liedje van Urbanus: ‘Ik hou niet van madammen met een bontjas’. Sommige van die bontminnende dames gingen shoppen bij Escada. Studenten journalistiek maakten een verslag op van de actie.