Anti-bont actie Bite Back Antwerpen

27-10-2012

Antwerpen, 27 oktober 2012 – Met maar liefst 10 activisten stonden we op 27 oktober 2012 paraat in de grootste winkelwandelstraat te Antwerpen en de mensen konden er niet naast kijken! Een etalagepop met de slogan “geen bont aan mijn kont”, 2 bontheksen, een grote kraam met een duidelijke banner en verschillende plakkaten met die foto’s die je in de winkels uiteraard niet te zien krijgt, zoals de beelden van levend gevilde konijnen. Voorbijgangers konden het niet aanschouwen, maar waren des te meer bereid om de petitie te tekenen.

Voorts zijn ook 4 activisten beurtelings in een kooi gekropen, waar ze telkens meer dan een uur als vos verkleed zaten om de barre omstandigheden te laten zien waarin pelsdieren gefokt worden. In de namiddag hebben we dan een paar uur met Lush samengewerkt om handtekeningen te verzamelen tegen de productie, inkoop en verkoop van bont.

Uit de vele gesprekken blijkt nog maar eens hoezeer de bontindustrie er in slaagt de consumenten te foppen met hun onschuldig ogende jassen en vaak liegen winkeliers zelfs over het feit dat het echt bont is. Verschillende dragers van een bontkraag hebben beloofd deze thuis van de jas te halen. Ook aan dragers van kragen uit nepbont hebben we het belang kunnen uitleggen om deze kragen uit het straatbeeld te houden, zodat ze geen reclame maken door ermee rond te lopen.

Anti-bont actie Bite Back AntwerpenAnti-bont actie Bite Back AntwerpenAnti-bont actie Bite Back AntwerpenAnti-bont actie Bite Back/Lush AntwerpenAnti-bont actie Bite Back/Lush Antwerpen