Activisten Bite Back naakt en in cellofaan verpakt in levensgroot menselijk vleesbakje

15-10-2011

Dierenrechtenorganisatie Bite Back voerde zaterdag 15 oktober een opzienbarende actie: naakte activisten lagen urenlang in grote vleesschalen op de drukke Meir in Antwerpen. Net zoals dode dieren in de winkel werden deze “menselijke lappen vlees” in cellofaan verpakt, compleet met etiket en barcode. Naast en achter de activisten in hun vleesschalen stonden eveneens activisten met een groot spandoek met lieflijke dierenfoto’s, maar met de confronterende tekst ‘Wil jij ze ook dood?’

De  Bite Back activisten zetten hun eigen naakte lichaam in als vergelijkend materiaal om aandacht te vragen voor de miljarden niet-menselijke slachtoffers in de vleesindustrie. Dieren kennen vreugde en plezier wanneer ze in vrijheid leven. En net als wij voelen dieren ook pijn en angst. De vleesindustrie buit dieren echter uit, behandelt hen als levenloze producten en is verantwoordelijk voor een eindeloze reeks mishandelingen en het massaal vroegtijdig doden van miljarden dieren wereldwijd.
Bite Back wil de consument aansporen de keuze te maken voor diervriendelijke, plantaardige producten. Daarmee kunnen mensen jaarlijks daadwerkelijk de meeste dierenlevens besparen.

Tijdens onze vleesbakjesactie werden aan de Bite Back stand veganistische hapjes verkocht ten voordele van dierenopvangcentrum stichting Melief.

Honderden mensen bekeken onze actie en de VRT, ATV, radio 2, MNM en De Dierengazet maakten een item over de actie. Voor de dieren van Melief haalden we maar liefst 769 euro op! Hartelijk dank aan alle vrijwilligers, sympathisanten, sponsors, Indisch restaurant Aahaar en webshop Veggie Deluxe!

Kijk hier naar het verslag op ATV en het journaal op Een.