Actie voor hoofdkantoor Air France – KLM in Brussel

05-09-2011

Op maandag 5 september namen een twaalftal Bite Back activisten een duidelijk standpunt in tegen het vervoeren van dieren voor de dierproefsector door vliegtuigmaatschappij Air France – KLM. In een gure wind en stortregen pal voor het hoofdkantoor van Air France verbeten ze de kou om slogans te roepen en voorbijgangers te informeren over het gruwelijke beleid van Air France. De reacties van het publiek waren positief en veel mensen die afstapten aan de net achter ons gelegen tramhalte, kwamen meer informatie vragen over het waarom van de actie.

Anderhalf uur lang scandeerden de activisten leuzen in de drukke Louisalaan, wat op veel aandacht kon rekenen van zowel voorbijgangers als de medewerkers in het gebouw. Binnen de kortste keren stonden de werknemers dan ook aan het raam of de ingang om een kijkje te kunnen nemen naar de activisten en de gruwelijke fotoborden die duidelijk maakten waarom we er stonden.

Gelukkig klaarde het weer na een tijdje wat op, waardoor er nog meer volk passeerde in de Louisalaan, waaronder een kunststudent die aangaf achter onze actie te staan en ook enkele foto’s maakte. Voorbijgangers gaven aan geschokt te zijn door het feit dat Air France winst maakt door dieren (waaronder uit het wild gevangen apen) te vervoeren naar Europa, waarna ze in gruwellaboratoria worden gemarteld, vergiftigd en vermoord.

In het verleden voerde Bite Back al meerdere malen actie tegen Air France – KLM. Deze actie was in het kader van de internationale campagne tegen het proefdierenbeleid van Air France – KLM. Deze campagne zal niet stoppen tot Air France de juiste keuze maakt en voor eens en voor altijd stopt met het vervoeren van dieren voor vivisectiedoeleinden.

Voor meer informatie en om deel te nemen aan de cyberactie van de internationale campagne Air Souffrance, klik hier.