Actie voor een dolfinariumvrij België

23-02-2014

Brugge, 23 februari 2014 – Op zondag 23 februari voerden een 65-tal vrijwilligers weer actie voor de sluiting van het dolfinarium in Brugge.
Steeds meer mensen vinden het onaanvaardbaar dat intelligente en hypersociale dieren zoals dolfijnen levenslang gevangen worden gehouden in betonnen kerkers, en dit louter voor het amusement van bezoekers.

Dolfinaria zijn helemaal geen soort van dierentuinen, maar veel eerder circussen met wilde dieren (die nu verboden zijn in België).
Naast tientallen bezorgde burgers kreeg Bite Back ook weer de openlijke steun van de deelnemende organisaties Animaux en P éril, Dauphins Libres, Sea Shepherd en Wolf Eyes.
Ondanks de aanpassingen die aangekondigd werden zullen we blijven actie voeren totdat het dolfinarium Boudewijn Seapark sluit. We willen immers geen groter dolfinarium, maar een dolfinariumvrij België. Dolfijnen horen in de vrije natuur, niet onder een betonnen koepel in een chloorbad.
Wil jij het dolfinarium ook dicht? Neem dan deel aan de volgende actie op 22 maart om 15.00 u. Jij kan ons ook helpen door de petitie voor een dolfinariumvrij België en Nederland te tekenen op www.voorvermaakzonderdieren.org en deze petitie met iedereen te delen.

Boudewijn Seapark Brugge