Actie voor een dolfinariumvrij België

22-03-2014

Brugge, 22 maart 2014 – Op zaterdag 22 maart voerden een 30-tal vrijwilligers weer actie voor de sluiting van het dolfinarium in Brugge.
Steeds meer mensen vinden het onaanvaardbaar dat intelligente en hypersociale dieren zoals dolfijnen levenslang gevangen worden gehouden in betonnen kerkers, en dit louter voor het amusement van bezoekers.

Dolfinaria zijn helemaal geen soort van dierentuinen, maar veel eerder circussen met wilde dieren (die nu verboden zijn in België).
Ondanks de aanpassingen die aangekondigd werden zullen we blijven actie voeren totdat het dolfinarium Boudewijn Seapark sluit. We willen immers geen groter dolfinarium, maar een dolfinariumvrij België. Dolfijnen horen in de vrije natuur, niet onder een betonnen koepel in een chloorbad.

Wil jij het dolfinarium ook dicht? Neem dan deel aan de volgende actie op 27 april om 15.00 u. Jij kan ons ook helpen door de petitie voor een dolfinariumvrij België en Nederland te tekenen op www.voorvermaakzonderdieren.org en deze petitie met iedereen te delen.

IMG_2756

IMG_2757

IMG_2761

IMG_2771