Actie voor de sluiting van het dolfinarium – januari

31-01-2022

Zondag 30 januari stonden we paraat voor onze eerste actie van het nieuwe jaar. Naar maandelijkse gewoonte kwamen we op voor de dolfijnen, stonden we voor de poorten van het dolfinarium in Brugge om te vragen voor de sluiting. We konden rekenen op een vijftiental activisten om de bezoekers te informeren met banners en borden.

Twee ervaren activisten informeerden de bezoekers en voorbijgangers door middel van een flyer en eventueel een kort gesprek. Het deed goed te zien dat er niet veel bezoekers voor de dolfijnenshow waren, slechts zo’n 20 personen gaven aan voor de show te komen. Heel wat mensen staken ons een hart onder de riem en steunden de actie!

Waarom ‘Dolfijnen Vrij’?

Bite Back vindt dat dieren niet gebruikt mogen worden als entertainment. De dolfijnen in het dolfinarium moeten kunstjes uitvoeren op commando en leven in een bassin dat minder dan 0,000001% van hun natuurlijke leefomgeving is. .

Dolfijnen zijn intelligente en sociale dieren. In het wild zijn ze deel van hechte groepen, van een familie. Ze hebben vaak interactie met honderden dieren. Zulk sociaal gedrag is belangrijk, zo vinden ze bescherming, liefde en genegenheid. In een dolfinarium zitten ze opgesloten met dieren waarmee ze niet noodzakelijk een band hebben.

Doe je mee?

Deze actie gaat elke laatste zondag van de maand door aan het dolfinarium van het Boudewijn Seapark Brugge. Elke maand informeren we de bezoekers en vragen we voor de sluiting van het dolfinarium. Wil je er volgende keer graag bij zijn? Laat het ons weten!

Foto’s door Lisa De Moor.

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres
Secure and Spam free...