Actie voor de sluiting van het dolfinarium – februari

01-03-2022

Op de laatste zondag van februari stonden we weer op de barricades voor de acht Brugse dolfijnen. Een kleine maar gedreven groep activisten toonde al flyerend en protesterend dat ze niet akkoord zijn met het houden van dolfijnen in gevangenschap.

In de prille lentezon bewaakten we de slagbomen bij de ingang van het dolfinarium. Gelukkig was de opkomst voor de dolfijnenshow magertjes. Desalniettemin hadden we heel wat fijne gesprekken en raakten we een groot deel van onze flyers kwijt aan bezoekers van het park en het dolfinarium. We blijven het publiek sensibiliseren, zo lang als nodig is.

 

Waarom ‘Dolfijnen Vrij’?

Bite Back vindt dat dieren niet gebruikt mogen worden als entertainment. De dolfijnen in het dolfinarium moeten kunstjes uitvoeren op commando en leven in een bassin dat minder dan 0,000001% van hun natuurlijke leefomgeving is.

Dolfijnen zijn intelligente en sociale dieren. In het wild zijn ze deel van hechte groepen, van een familie. Ze hebben vaak interactie met honderden dieren. Zulk sociaal gedrag is belangrijk, zo vinden ze bescherming, liefde en genegenheid. In een dolfinarium zitten ze opgesloten met dieren waarmee ze niet noodzakelijk een band hebben.

Doe je mee?

Deze actie gaat elke laatste zondag van de maand door aan het dolfinarium van het Boudewijn Seapark Brugge. Elke maand informeren we de bezoekers en vragen we voor de sluiting van het dolfinarium. We gaan door tot het laatste dolfinarium van België haar deuren sluit! Wil je er volgende keer graag bij zijn? Laat het ons weten!

Foto’s door Yana Bastiaensen