Actie voor de sluiting van het dolfinarium Brugge, september

30-09-2021

Op zondag 26 september kwamen we samen aan de poorten van het Boudewijn Seapark. Naar maandelijkse gewoonte, onze actie voor de sluiting van het dolfinarium in Brugge.

De actie verliep vlot met een twintigtal doorwinterde en nieuwe activisten. We kregen een aantal goede reacties van bezoekers en voorbijgangers. Steeds meer mensen lijken in te zien dat dit soort entertainment met dieren niet meer van deze tijd is.

Een troosteloos bestaan voor een dolfijn

Voor de dolfijnen betekent het dolfinarium een troosteloos bestaan. Dolfijnen in gevangenschap moeten leven met minder dan 0,00001% van hun natuurlijke leefruimte. Hun wilde soortgenoten zwemmen vele tientallen kilometers per dag en kunnen tot grote dieptes duiken. Zulk gedrag is onmogelijk in de kleine baden van het dolfinarium. We kunnen spreken van een enorme beperking van hun leef- en bewegingsruimte die de dieren in hun welzijn aantast. Iets dat zelfs wetenschappers onderschrijven.

Voer mee actie!

We blijven doorgaan tot dit watercircus sluit! Voer mee actie voor de vrijheid van de dolfijnen op 31 oktober in Brugge.

Ook onze petitie kan nog heel wat handtekeningen gebruiken. Teken jij? En deel zonder mate!

Foto’s © ekaterinabaz

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.