Actie voor de sluiting van het dolfinarium Brugge – oktober 2021

03-11-2021

31 Oktober 2021 – Boudewijn Seapark, Brugge

Zoals de traditie voorschrijft, kwamen we op zondag 31 oktober weer samen aan het dolfinarium van Brugge voor onze maandelijkse actie. Ondanks het regenachtige herfstweer – apocalyptische buien incluis – vatten we met een team van moedige activisten post aan de ingang van het Boudewijn Seapark. Door weer en wind voor de dolfijnen!

Met beregende kleren en goede moed deelden we flyers uit aan mensen die het dolfinarium bezochten. We blijven informeren en sensibiliseren totdat deze troosteloze plek haar deuren sluit.

 

EEN EINDE AAN DOLFINARIA – WAAROM?

Plekken die zeezoogdieren in gevangenschap houden, bestaan louter voor het plezier en de geldbuidel van de mens. De dolfijnen die er gehuisd worden, moeten kunstjes doen en een show opvoeren die allerminst aansluit bij hun gedrag in het wild. Ze trotseren felle lichten, bruuske geluiden en onnatuurlijke bewegingen voor wat dode vis, en dit in een bassin dat noch de lengte, noch de diepte van hun natuurlijke habitat benadert. Dat deze activiteiten nefast zijn voor het welzijn van de dieren, wordt bevestigd door biologen en gedragswetenschappers. Bovendien zijn er tal van documentaires die ¨cht bijleren over het gedrag van dolfijnen en andere dieren, door hun natuurlijke gedrag te laten zien. Bite Back eist met haar petitie het einde van dolfinaria in Vlaanderen.

 

KUNNEN WE OP JOU REKENEN?

Met Bite Back streven we naar een dolfinariumvrij Vlaanderen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Teken de petitie, doe een donatie of steun ons van dichtbij door mee te komen protesteren op onze maandelijkse actie, elke laatste zondag van de maand. De volgende actie vindt plaats op 28 november; meer info vind je hier. Kom je af? Zet je dan aanwezig op het Facebook-evenement.

 

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.