Actie voor de sluiting van het dolfinarium, Brugge – november

29-11-2021

Brugge – Elke laatste zondag van de maand voert Bite Back actie voor de sluiting van het dolfinarium van Boudewijn Seapark. Met actieborden en -banners vragen de actievoerders een einde aan dolfijnen in gevangenschap.

Afgelopen zondag, 28 november, kwamen een tiental activisten samen voor de dolfijnen. Paraat in weer en wind, want het regende pijpenstelen! De meeste bezoekers voor het Boudewijn Seapark kwamen voor de schaatspiste. Dat betekent dat we veel mensen konden informeren over het dolfinarium. Er volgende interessante gesprekken en veel begrip voor onze standpunten!

 

Waarom de sluiting van het dolfinarium?

Dolfijnen en andere zee(zoog)dieren horen niet thuis in een dolfinarium. Ze dienen als entertainment voor de mens en dat vinden wij niet verantwoord.

Dolfijnen worden ontzettend hard beperkt in het bewegingsruimte in een dolfinarium. De dieren worden gehouden in nog geen 0,000001 % van hun natuurlijke leefruimte. Dolfijnen leggen in het wild tientallen kilometers per dag af en kunnen tot wel 200 meter diep duiken. In het dolfinarium kunnen ze hun jachtinstinct niet volgen en hun sonar niet goed gebruiken.

 

Doe je mee?

Onze strijd voor een België zonder dolfinaria gaat onverminderd door. Doe je mee? Kom dan de laatste zondag van december ook naar het Boudewijn Seapark in Brugge en voer mee actie voor de dolfijnen!

Ook onze petitie kan nog heel wat handtekeningen gebruiken. Teken jij? En deel zonder mate!

 

 

Foto’s: Lisa De Moor

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres
Secure and Spam free...