Actie voor de sluiting van het dolfinarium Brugge in september

30-09-2020

Afgelopen zondag trotseerden we het koude, maar gelukkig droge, weer voor onze actie voor de sluiting van het dolfinarium van het Boudewijn Seapark in Brugge.

Met zo’n 12 vrijwilligers vroegen we aandacht voor de dolfijnen met actieborden en -banners. We deelden, coronaproof, heel wat flyers uit. We kregen veel positieve reacties van de bezoekers voor de platen- en cd-beurs. Voor het dolfinarium zelf leken er bitter weinig bezoekers te zijn.

Zijn dolfinaria niet goed voor de dieren?

Dolfinaria zullen een bepaalde mate van zorg proberen te bieden, daar halen ze zelf ook voordeel uit. De dolfijnen zijn immers hun bron van inkomst. De omstandigheden waarin dolfijnen in gevangenschap leven zijn echter allesbehalve optimaal. De dieren zitten opgesloten in een omgeving die helemaal niet lijkt op hun natuurlijke leefomstandigheden, bewegingsruimte en behoeften. Dolfijnen kunnen tot 200 meter diep duiken en leggen zo’n 50   80 km per dag af in de natuur. Ze leven met hun familie, onderhouden sterke banden en communiceren op een complexe manier. Niets daarvan kan optimaal plaatsvinden in een dolfinarium.

Dolfijnen in dolfinaria moeten kunstjes opvoeren zoals clowns in een circus. Trainers hangen aan hun lichamen en geven commando’s aan dieren die geen baas zouden mogen hebben. Is dat respectvol? Wij denken van niet!

Doe je mee?

Kom je in oktober ook mee actievoeren voor een België zonder dolfinarium?
Ook onze petitie kan nog heel wat handtekeningen gebruiken. Teken jij? En deel zonder mate!

Eenmalige donatie


Steun jij onze strijd voor een dolfinariumvrij België met een donatie?